Teden otroka na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Med 7. in 11. oktobrom je potekal teden otroka pod sloganom »Otrok - nepopisan list papirja« in dnevi na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so bili še posebej pisani in raznoliki.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. oktober 2024 ob 11:37
Teden otroka na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Teden otroka na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Med 7. in 11. oktobrom je potekal teden otroka pod sloganom »Otrok - nepopisan list papirja« in dnevi na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so bili še posebej pisani in raznoliki.

V torek so učenci od 1. do 5. razreda v sklopu tehniškega dne izdelali lesenega medvedka kopitljačka. Izdelava igrače je bila tudi del rdeče niti razstave »Igrače danes in nekoč«, ki jo je pripravila Splošna knjižnica Ljutomer. Tekom dne so učenci spoznali igrače skozi čas in nato preko različnih tehniških postopkov izdelali zanimive igrače.

V sredo, 9. 10. 2024, je na šoli potekala še prireditev pod sloganom »Soustvarjajmo boljši svet«. Učence je najprej nagovorila ga. ravnateljica, mag. Mateja Štefanec Vaupotič, prireditve pa sta se udeležili tudi gostji, ga. Karmen Lah, predstavnica občine Ljutomer in ga. Martina Domajnko, predstavnica sveta zavoda šole. Po nagovorih je sledil sprejem prvošolčkov in drugih učencev v šolsko skupnost, v sklopu prireditve pa smo slavnostno otvorili in prerezali tudi trak prenovljenih garderobnih prostorov, ki so resnično velika pridobitev za našo šolo. Za vmesni kulturni program so poskrbeli pevci in inštrumentalisti pevskega zbora, učenec Dejan pa je z vsemi zbranimi delil svoje misli o šoli. Po prireditvi, ki se je sklenila s pohvalo dosedanjega dela in vzpodbudnimi besedami za delo v prihodnje obeh gostij, smo si skupaj ogledali šolske prostore, razstavo »Bilo je nekoč« in pokukali v posamezne razrede.

Četrtek je bil športno obarvan. Učenci so se odpravili na pohod na Kamenščak. Ustavili so se v gozdu in nabrali veliko kostanjev, obnovili pa so tudi svoje znanje o gozdu in gozdnem bontonu. Ta dan je bil zelo zanimiv tudi za učence PPVI4, ki so se peš odpravili v Cezanjevce, na obisk k našim malčkom v vrtcu Buba. Posebej za njih so pripravili lutkovno predstavo in se veselili ob skupnem prepevanju pesmi ob spremljavi kitare. Učenci 7. razreda so se udeležili še kuharskega tekmovanja »Zlata kuhalnica«, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Skuhali so odlično rudarsko kosilo in si »prikuhali« srebrno kuhalnico.

V petek so učenci obiskali Galerijo Ante Trstenjak Ljutomer, kjer so sodelovali v likovnih delavnicah, ki jih je organizirala Splošna knjižnica Ljutomer z gosti iz Galerije Murska Sobota. Učenci 8. in 9. razreda so v okviru poklicne orientacije obiskali Pomurske mlekarne d.d. - obrat Ljutomer. Spoznali so poklic mlekarja in se skozi voden ogled po proizvodnji seznanili z delom, ki ga mlekar opravlja. Baje so se imeli »mlekastično«! Živahno in ustvarjalno pa je bilo tudi na šoli, saj so učenci spoznavali in se igrali igre, ki so se jih igrali tudi naši dedki in babice.
Pester in resnično raznolik teden smo sklenili s čisto pravim kostanjevim piknikom in veselimi zvoki harmonike. Vsem, ki ste nam teden otroka pomagali odeti v pisane barve doživetij, hvala.

OŠCG Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje