Čudoviti jesenski aranžmaji ob kmetiji Jančar v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni

Kmetija je usmerjena v dopolnilne dejavnosti, zato lahko pri njih kupite tudi številne pridelke in domače izdelke.

Branko Košti, četrtek, 17. oktober 2024 ob 13:35
Jesenski aranžmaji ob kmetiji Jančar

Jesenski aranžmaji ob kmetiji Jančar

Jesen je tu, poljski pridelki so pospravljeni in kmetje zaradi dolgotrajnega deževja hitijo s pripravo zemlje za jesensko setev. Ob marsikateri, ne le kmečki domačiji, lahko opazimo bolj ali manj izvirne aranžmaje, sestavljene iz jesenskih pridelkov. Najpogostejše sestavine so koruza, sončnice in drugi pridelki, skorajda nepogrešljiva sestavina vsakega aranžmaja pa so buče, ki s svojo barvitostjo poživijo vsak aranžma, za njimi pa ne zaostajajo tudi buče, pridelane za stiskanje bučnega olja.

Če se podate v Gornjo Radgono iz smeri Janževega vrha, v Črešnjevcih, vasi tik pred Radgono, ob kmetiji Jančar ne boste mogli spregledati čudovitih aranžmajev iz buč. Buče so namreč njihova strast, v njih so zaljubljeni, je povedala mlada prevzemnica kmetije Jerneja. Bučam so dodali tudi strašljiva mitološka bitja, značilne za prihajajoči čas čarovnic: čarovnice, pajke, okostja ..., izvirno pa so uporabili tudi velike bale slame ter ustvarili čudovite jesenske vibracije.

Kmetija Jančar je tradicionalna slovenska kmetija z večstoletno tradicijo, usmerjena v dopolnilne dejavnosti in prodajo izdelkov na domu. Ob ogledu res čudovitih aranžmajev, pa seveda tudi skozi vse leto, pri njih lahko kupite odlično bučno olje, Babičino olje (po receptu babice narejena mešanica bučnega in sončničnega olja), med z bučnimi semeni, bučno moko ter Hrustljavi mediteranski posip (začimbno mešanico prav tako iz buč), pa sončnično olje, ajdovo kašo in moko, domača kokošja jajca, jabolčni kis in domače rezance.



Več v Zanimivosti