Odbojkarji Ljutomera po petnajstih letih ponovno nastopajo v državni odbojkarski ligi

Na novinarski konferenci se je uradno predstavil Športni klub Ljutomer Volley, katerega cilj je ponovna oživitev moške odbojke v Ljutomeru, športne discipline, ki ima več kot 90-letno tradicijo v prleški prestolnici.

Prlekija-on.net, sobota, 19. oktober 2024 ob 10:49
Novinarska konferenca, foto: Ljutomer Volley

Novinarska konferenca, foto: Ljutomer Volley

Športni klub Ljutomer Volley je na novinarski konferenci predstavil načrte za ponovno oživitev moške odbojke v Ljutomeru. Ekipa bo letos tekmovala v tretji državni ligi, poleg tega pa so izpostavili razvoj mlajših selekcij in širitev športne infrastrukture. Klub uživa podporo močnih pokroviteljev, kot sta Cleangrad in Murexin.

Na novinarski konferenci se je uradno predstavil Športni klub Ljutomer Volley, katerega cilj je ponovna oživitev moške odbojke v Ljutomeru, športne discipline, ki ima več kot 90-letno tradicijo v prleški prestolnici. Klub je bil ustanovljen marca letos na pobudo osemnajstih nekdanjih odbojkarjev in odbojkaric, ki so se povezali z namenom vračanja odbojke na vrhunski nivo v Ljutomeru. Dogodek je bil posvečen tudi nedavno preminulemu Borisu Smodišu, zastopniku OK Ljutomer, ki so se mu poklonili z minuto molka.

Na novinarski konferenci so predstavniki kluba izpostavili pomembne zgodovinske mejnike ljutomerske odbojke, med katerimi je tudi sezona 1989/90, ko je Odbojkarski klub Ljutomer v bivši državi dosegel četrto mesto v prvi slovenski odbojkarski ligi (1. SOL) in največji tekmovalni uspeh, peto mesto v samostojni Sloveniji, v sezoni 1994/95, v prvi državni odbojkarski ligi (1. DOL). Z velikim ponosom so napovedali, da se bo nova ekipa Športnega kluba Ljutomer Volley letos borila v tretji državni odbojkarski ligi.

Klub vodi močan upravni odbor, ki ga sestavljajo nekdanji odbojkarji in prvi zlati pokrovitelj, Jernej Zupančič iz podjetja Cleangrad. Klub ima tri ključne prioritete: vzpostavitev članske ekipe, razvoj mlajših selekcij in aktivno sodelovanje pri nadgradnji športne infrastrukture v občini Ljutomer, še posebej za odbojko na mivki.

Odbojkarji Ljutomera smo odigrali prvo tekmo v državnem prvenstvu, v tretji ligi, po petnajstih letih. Kje in s kom...

Objavil/a Ljutomer volley dne Nedelja, 13. oktober 2024

Tekmovalna sezona tretje državne lige se je že začela, odbojkarji Ljutomera pa so v prvem krogu, ki je potekal minuli vikend, 12. oktobra, suvereno premagali ekipo Pirana. Trener Davorin Čeleš je izrazil zadovoljstvo nad sestavo ekipe in napredek, ki ga igralci kažejo na treningih. Poudaril je, da je ekipa dobro pokrita na vseh igralnih mestih, a da je pred njimi še veliko prostora za izboljšave. Kapetan Zmago Granfola pa je izpostavil močno povezanost ekipe, ki združuje tako izkušene odbojkarje kot mlade talente. Namestnik kapetana, mladi Izak Šrobar je poudaril: »Zavedamo se, da bo pot polna preizkušenj. Vsaka tekma bo priložnost za dokazovanje ljubezni do odbojke. Vse ljubitelje vabim, da se v čim večjem številu udeležujejo naših tekem

Poleg članske ekipe ima klub ambiciozne načrte za razvoj mlajših selekcij, ki bodo prav tako nastopale v svojih kategorijah v državni ligi. Klub načrtuje tudi organizacijo različnih dogodkov, med katerimi so Jankov memorial in pokal v odbojki na mivki, ter sodelovanje pri projektih, kot je širjenje strokovnega kadra in izboljšanje športne infrastrukture v Ljutomeru.

Veliko zaslug za uspeh kluba imajo tudi pokrovitelji, med katerimi je zlati pokrovitelj Cleangrad, ter bronasti pokrovitelj Murexin, ki so svojo podporo klubu izrazili na novinarski konferenci. Jernej Zupančič iz Cleangrada je ob tem dejal: »V veselje nam je, da smo kot sponzor podprli ustanovitev kluba Ljutomer Volley in sodelujemo pri njegovi rasti.« Prav tako je Bojan Ošep iz Murexina poudaril pomembnost odbojke za lokalno skupnost in izrazili veselje, da prispevajo k razvoju mlajših generacij.

Posebno sporočilo je ob tej priložnosti posredoval tudi častni predsednik kluba, dr. Jože Šumak, nekdanji dolgoletni predsednik Odbojkarskega kluba Ljutomer, ki je dejal: »Veseli me, da so nekdanji igralci, ki so uspešno nastopali v prvi državni odbojkarski ligi, našli voljo, da obudijo odbojko v Ljutomeru. Našli so tudi ustrezen trenerski kader ter navdušili mlade igralce. Želim vam uspešno delo in obilo uspehov na igrišču. Leto 2025 bo obeležilo 90 let igranja odbojke v Ljutomeru, ki se je zapisal v zgodovino slovenske odbojke z organizacijo prve mednarodne tekme reprezentance odbojkaric v Republiki Sloveniji

Sporočilo konference je zaključil Borut Babič, zastopnik kluba, ki je izrazil željo, da se moška odbojka v Ljutomeru ponovno uveljavi in vrne na slovenski odbojkarski zemljevid.

Naslednja tekma ekipe Ljutomer Volley bo v soboto, 19. oktobra 2024, ob 16. uri, ko se bodo v drugem krogu tretje lige pomerili z ekipo Calcit Volley II. Vse podrobnosti o tekmovanjih in rezultatih lahko spremljate na uradni spletni strani kluba: www.ljutomer.club.



Več v Šport