Grolekov chef Tai z mojstri kulinarike v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja so jim kuhali pravi mojstri kuhanja.

Prlekija-on.net, torek, 22. oktober 2024 ob 09:00
Grolekov chef Tai v vrtcu Mala Nedelja

Grolekov chef Tai v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo ob svetovnem dnevu hrane veliko pozornosti namenjali zdravju, zdravi prehrani in domači kulinariki. V ta namen smo k sodelovanju povabili družino Pevec. Ob kulinaričnem ustvarjanju z mamo Simono in atijem Romanom smo spoznavali poklic kuharja.

Grolekov chef Tai nam je s staršema pripravil zanimiv jedilnik, ki smo si ga lahko skupaj pripravili čisto sami. Tako so otroci pomagali pri pripravi vseh jedi in neizmerno uživali v lupljenju, rezanju, mešanju in nenazadnje ogledovanju ter vonjanju dobrot iz loncev. Naša igralnica se je ta dan za nekaj časa spremenila v kuhinjski del in restavracijo, kjer smo si v prelem jesenskem ambientu lahko privoščili skupno kosilo.

Pripravili smo zelenjavno juho s korenčkovim čipsom, file v zeliščni skorjici, skutni kipnik z bučnim oljem na posteljici korenčkovega pireja s koromačem.

Za posladek smo si brbončice razvajali s čokoladnimi ali marmeladnimi rogljički. Nazdravili smo z domačim jabolčnim sokom in polni navdihujočih kulinaričnih misli zaključili okusno dopoldne. Majhni mojstri velikih idej so svoja pričakovanja izpopolnili z zavzetim delom in sodelovanjem. Hvala mami in atiju za neprecenljivo izkušnjo.

Foto: Liljana Peršak



Več v Najmlajši

Raziskovanje gozda in srečanje z gozdarko

Raziskovanje gozda in srečanje z gozdarko

petek, 18. oktober 2024 ob 18:20
Jesenskih pohod vrtca Mala Nedelja

Prijetno druženje otrok in staršev

petek, 18. oktober 2024 ob 17:39
Jesensko druženje s starši

Jesensko druženje s starši - Čarovniški popoldan

petek, 18. oktober 2024 ob 08:29