Kolesarski festival Bioterme privabil 90 kolesarjev rekreativcev od blizu in daleč

Kolesarji so lahko pričeli kolesariti na dveh vstopnih točkah - v Biotermah Mala Nedelja ali v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, sreda, 23. oktober 2024 ob 08:49
Kolesarski festival Bioterme 2024

Kolesarski festival Bioterme 2024

Kolesarski festival Bioterme, ki se je odvil v soboto, 19. oktobra 2024, je privabil 90 kolesarjev rekreativcev od blizu in daleč.

Kolesarji so lahko pričeli kolesariti na dveh vstopnih točkah - v Biotermah Mala Nedelja ali v Ljutomeru. Nekoliko spremenjen način kolesarjenja je ponujal iskanje kontrolnih točk in zbiranja štampiljk za kolesarsko diplomo. Kontrolne točke, ki so se razprostirale med Malo Nedeljo in Razkrižjem so bile: Bioterme Mala Nedelja, Miklošičev trg Ljutomer, Stari hrast Radomerje, Slomškov mlin Razkrižje, TIC Veržej, Stajnkov mlin Gajševci in Vinoreja Kaučič Gresovščak.

Vsak udeleženec je lahko ubral svojo pot, vnaprej pa so bile pripravljene tri priporočene trase: za družinsko kolesarjenje, za MTB in za cestno kolesarjenje.

Po nekajurnem kolesarjenju so se vsi udeleženci zbrali na cilju v Biotermah Mala Nedelja, kjer jih je pozdravil predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter. Pozdravnemu nagovoru sta se pridružila tudi ljutomerski podžupan Janko Špindler in predstavnica Bioterm Jožica Polajnko. Miroslav je nato podelil tri pokale, katere so prejeli: Franc Horvat iz Ključarovcev (letnik 1947) - najstarejši udeleženec, Erik Žohar iz Malečnika (letnik 2017) - najmlajši udeleženec, kolesarska ekipa Šentjur Power - najštevilčnejša ekipa (10). Izžrebanih pa je bilo še veliko praktičnih nagrad. Sledila je malica, zabava ob živi glasbi, nato pa še kopanje v kopališču Bioterme.

Za organizacijo in izpeljavo dogodka gre velika zahvala naslednjim: Športna zveza Ljutomer, ŠD Stari hrast Radomerje, ŠD MTB Prlekija Ljutomer, Bioterme Mala Nedelja, Občina Ljutomer, Medobčinsko redarstvo Ljutomer, Občina Razkrižje, Vinoreja Kaučič Gresovščak, Nograd Lotmerk, Cornus, raziskovanje in svetovanje v kmetijstvu, Karba MGE, Zavarovalnica Sava MB, Majcen Stanko Avtomehaničarstvo, Atrium Ljutomer, Prilinger, JBL Ljubljana ter seveda vsem prostovoljcem na kontrolnih točkah!

Se vidimo naslednje leto, v soboto, 13. septembra 2025, na tretjem Kolesarskem festivalu Bioterme.



Več v Šport