Prleki bodo lovili pravljičnih sedem

V okviru povratne tekme 2. kroga Pokala EHF se nam obeta tekma med Jeruzalemom iz Ormoža in Borcem iz Banja Luke.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. oktober 2024 ob 11:23
RK Jeruzalem Ormož

RK Jeruzalem Ormož

V soboto 26. oktobra 2024 ob 18.00 uri bomo v Športni dvorani Hardek priča še enemu rokometnemu spektaklu. V okviru povratne tekme 2. kroga Pokala EHF se nam obeta tekma med Jeruzalemom iz Ormoža in Borcem iz Banja Luke. Po prvi tekmi predstavnik Bosne in Hercegovine v Prlekijo prihaja s šestimi goli prednosti (26 : 20).

Ormožani so s svojo predstavo razočarali na prvi tekmi in doživeli visoki poraz. Kljub porazu in težavam s poškodbami ter boleznijo v taboru Vinarjev ne obupavajo: "Na prvi tekmi smo razočarali sebe in tudi 250 navijačev iz Ormoža ter okolice, ki so nas prišli spodbujat v Banja Luko. Mogoče smo nekoliko tudi podcenili moč nasprotnika, ki ima v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Komaj čakamo povratno tekmo, kjer naša ekipa verjame v čudežni preobrat. Na Hardeku, ki velja za enega najtežjih terenov je možno vse. Ob podpori polne dvorane smo sposobni doseči. Verjamemo, da dovolj visoko za napredovanje v 3. krog v Evropi. V svoji igri ne bomo smeli imeti preveč padcev v igri. Na prvi tekmi smo slabo pričeli tekmo, še slabše smo jo končali, kar je rezultiralo z visokim porazom. Če ponovimo te padce v igri potem se nam ne bo dobro godilo," je o pričakovanjih Vinarjev pred povratno tekmo "plavih" proti "rdeče plavim" povedal kapetan Tomislav Balent.

Trdnjava Hardek bo polna tudi tokrat. Organizatorji pričakujejo obisk okrog 700 gledalcev. V taboru Borca se zavedajo, da jih čaka zahtevno gostovanje in po besedah njihovega trenerja Irfana Smajlagića, v Ormož ne pridejo branit prednosti šestih golov, ampak zmagat.



Več v Šport