Pri hudem mačku predstavlja kulturni program v marcu

Številne prireditve Pri hudem mačku v Ljutomeru

, torek, 13. marec 2012 ob 19:221
Pri hudem mačku

Pri hudem mačku

Pri hudem mačku, Ulica Jureša Cirila 6 v Ljutomeru, vas vabi na številne prireditve v mesecu marcu.

Petek 16. marecOTVORITEV RAZSTAVE LAIBACH KUNST – GROSSMANN 2011
Gostje: Dejan Knez (Laibach Kunst) in organizatorji Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina
Otvorili bomo stalno razstavo del avant-gardno legendarnega LaibachKunsta v režiji Dejana Kneza, ki so bile razstavljene na lanskem Grossmannovem Festivalu. Tema del je seveda najbolj znan prleški filmski festival.
Vabljeni na pogostitev in spremljevalni glasbeni program!

Sobota 17. marecLITERARNI VEČER Z JOŽETOM CUPARJEM
Jože Cupar se s poezijo ukvarja že čez 20 let. Svoje pesmi v trdo prleškem narečju rad navezuje tudi na tipično prleške teme. Čeprav je njegov humor izrazito črn, malodane tudi vulgaren, nikoli ne zasenči osnovnih socialnih tem. O sebi pravi, da je pravi prleški etno punk poet. To bo njegov prvi samostojni literarni nastop!

Petek 23. marecKünštni Prleki predstavljajo film »V ŽIVI SLIKI IN BESEDI PO 11 OBČINAH PRLEKIJE – 1.del«

Sobota 24. marecKünštni Prleki predstavljajo film »V ŽIVI SLIKI IN BESEDI PO 11 OBČINAH PRLEKIJE – 2.del«
Enkraten film znane domače kulturne skupine Künštni Prleki bo v Ljutomeru predvajan prvič v svoji celoti. Ta malodane monumentalen vizualni spomenik Prlekije na zabaven in poučen način predstavlja prleško kulturo in kraje. Namenjen pa ni le zunanji predstavitvi Prlekije, temveč tudi vsem domačinom, ki bodo v njem prav gotovo zvedli kaj novega o svojih krajih.
Filmu bo sledil glasbeno zabaven program Künštnih Prlekov (petek) ter mojstra harmonike Marjana (sobota)!

Petek 30. marecMLADA BELTINSKA BANDA - Etno koncert
Mlada Beltinska banda je bila ustanovljena leta 1997 z namenom nadaljevanja kulturne tradicije prekmurske glasbe, legitimni nasledniki legendarnih Kociprov, Miška Baranje in drugih manj znanih band, ki so sodelovali pri ohranjanju ljudskega izročila v našem kraju in okolici. Etno glasbena skupina, katero je sprva sestavljalo 10 članov, se je skozi leta izoblikovala v kvintet mladih glasbenikov.

Njihov repertoar obsega pesmi in plese iz Prekmurja, Madžarske, Rusije, Bele krajine, zadnje čase pa tudi skladbe s sodobnejšim pridihom, kot je priredba pesmi Čas prekmurske skupine ŠKM banda ter Voda v očeh iz istoimenskega nagrajevanega filma Jožeta Baše.

Nastopajo na številnih glasbenih prireditvah, festivalih in raznih koncertih širom po Sloveniji in izven njenih meja (Nemčija, Poljska, Francija, Belgija, BiH, Srbija…). Izdali so zgoščenko in priložnostno brošuro v kateri je kratek opis ljudske instrumentalne glasbe prekmurskih Slovencev ob prehodu v tretje tisočletje, z naslovom Prekmurska herbija na kateri je 18 prekmurskih ljudskih pesmi in plesov.

Leto 2008 zaključijo na najboljši možni način – z izdajo prvenca, preprostega a pomenljivega imena »Špilaj«, pod okriljem založbe God Bless This Mess records, na kateri se poleg uvoda in že prej omenjenih skladb Čas ter Voda v očeh nahaja še 10 instrumentalnih skladb.

Bend:
Miha Kavaš…violina
Blaž Ščavničar…klarinet
Dani Kolarič…cimbale
David Santro…harmonika
Luka Ščavničar…kontrabas

Pričetek vseh prireditev ob 20h!
BREZPLAČEN VSTOP NA VSE PRIREDITVE!

Hudi maček


Več v Družabno