Podpisana pogodba vredna čez milijon evrov

Stranki Občina Križevci in Komunalno podjetje Ormož d.o.o. sta podpisali izvajalsko pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste Ključarovci - Grabe

Prlekija-on.net, četrtek, 15. marec 2012 ob 12:492
V sredo, 14. marca, sta pogodbeni stranki Občina Križevci in Komunalno podjetje Ormož d.o.o., podpisali izvajalsko pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste Ključarovci - Grabe in izvedbo hodnika za pešce z javno razsvetljavo.

Pogodbo sta podpisala župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o. Pavla Majcen.

Projekt rekonstrukcije ceste zajema celovito obnovo vozišča z zamenjavo cestne podlage širine 5 metrov, obnova mostu, propustov in izvedbo meteorne kanalizacije. Vrednost rekonstrukcije ceste v dolžini 1.865 metrov znaša 570.359,87 EUR od tega je sofinancirano po 23. členu Zakona o financiranju občin (ZFO) v višini 79.954 EUR. Razlika ja zagotovljena v proračunu občine Križevci.

Sočasno ob rekonstrukciji lokalne ceste Ključarovci - Grabe v naselju Ključarovci se bo izvedel hodnik za pešce v dolžini 1.381 metrov širine 1,6 metra, ter ob njem javna razsvetljava. Vrednost izvedbe je 496.748,97 EUR, od tega je pridobljenih 261.176,64 EUR iz evropskega kmetijskega sklada - Evropa investira v podeželje.

Naselje Ključarovci je tipično naselje s 380 prebivalci v Občini Križevci, kjer so hiše dokaj strnjene ob lokalni cesti. V preteklem letu se je v Ključarovcih izvedla fekalna kanalizacija ter se ob tem tudi zaščitil vodni vir, ki se omenja v projektu Oskrbe s pitno vodo Pomurja. Predmetna lokalna cesta povezuje osrednji del občine s Ščavniško dolino. Cesta se začne na novem krožišču Ključarovci, kjer se poleg nje še stikata regionalni cesti Ljutomer - Radenci in Križevci - Sv. Jurij ob Ščavnici ter tako za udeležence v prometu pomeni krajšo pot do avtoceste in do Bioterm Mala Nedelja ter navezavo do Gajševskega jezera, ki v zadnjem času postaja  se pomembnejša turistična točka Občine Križevci.

Dela, ki jih bodo pričeli naslednji teden, naj bi bila končana do 20. julija.


Več v Gospodarstvo