Karitasov kulturni večer ob materinskem dnevu

Izkupiček prireditve je namenjen družinam v stiski

Prlekija-on.net, petek, 23. marec 2012 ob 20:004
Ruth Podgornik Reš je bila gostja večera

Ruth Podgornik Reš je bila gostja večera

V četrtek, 22. marca, smo preživeli čudovit kulturni večer ob materinskem dnevu. Najprej smo uživali ob ogledu zanimive razstave Viktorja Gojkoviča, restavratorja in kiparja ter slikark Irene Čuk in Milene Kofalt.

Sledil je kulturni program, ki je bil prežet s pesmijo, plesom in lepo besedo.  Navdušili so nas domači izvajalci: Maruša in Živa iz Vrtca Ljutomer, folklorna skupina iz OŠ Stročja vas, družina Stajnko, harmonikar Pivar Alen, Blaž, Marija in Matjaž Zajnkovič. Ivo Mojzer nas je popeljal s pesmijo v preteklost, gostja večera Ruth Podgornik Reš pa je s svojo prijazno besedo, smehom, veseljem… dokazala, da je res ženska odprtega duha in srca - žena, mama, vrtnarka, ultra maratonka, ekstremna smučarka in še kaj. Ob prireditvi smo zbrali 1975 €. Del tega bomo namenili za lajšanje stisk družin, 1000 € pa smo namenili pediatričnemu oddelku bolnice Rakičan. Z nami je bila pediatrinja g. Horvat, ki jo je sama prireditev in namen zbranih sredstev, zelo navdušil.

Dobrota je zlata veriga, ki povezuje človeštvo. Na prireditvi in po njej smo se povezali v dobroti, veselju, klepetu in seveda sklenili, da se nasldnje leto spet srečamo na prireditvi.


Več v Kultura in izobraževanje