Kazensko ovadili tri zaposlene javnega zavoda

Zaradi storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete so kazensko ovadili tri osumljence javnega zavoda iz območja Pomurja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. maj 2012 ob 10:4617
Nekdanji direktor je javni zavod oškodoval za 308.186,81 evrov

Nekdanji direktor je javni zavod oškodoval za 308.186,81 evrov

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave v Murski Soboti so zaradi storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete kazensko ovadili tri osumljence javnega zavoda iz območja Pomurja.

Zoper nekdanjega direktorja javnega zavoda so zaradi utemeljenega suma podali kazensko ovadbo za tri kazniva dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), saj je več zaposlenim neupravičeno izplačeval nadurno delo in delo po podjemnih pogodbah. S temi dejanji je javni zavod oškodoval za 308.186,81 evrov.

Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poneverbe po 209. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so kazensko ovadili tudi javno uslužbenko tega zavoda, ki denar od opravljenih in zaračunanih storitev ni predala v računovodstvo zavoda, ampak ga je predajala tretjemu osumljencu, izdane račune pa je uničila.

Tretji javni uslužbenec v istem zavodu pa je kazensko ovaden zaradi napeljevanja javne uslužbenke k storitvi kaznivega dejanja poneverbe, saj ji je naročil, da mora denar od določenih opravljenih storitev predajati osebno njemu.

Po neuradnih informacijah naj bi pri tem šlo za zaposlene v Zdravstvenem domu Ljutomer in nekdanjega direktorja tega zavoda.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34