Prehodni pokal ostal doma

Meddruštveni športni ribolov upokojencev v Hrastju Moti

Filip Matko, petek, 22. junij 2012 ob 16:41
Najboljši leta 2012

Najboljši leta 2012

Adolf Lamut iz Društva upokojencev Radenci je v četrtek, 21. junija, osvojil prvo mesto v športnem ribolovu na tradicionalnem meddruštvenem tekmovanju v čast praznika Občine Radenci v Hrastju Moti. Ujel je 18,160 kg rib in zmagal pred Jožetom Strajnšakom iz Športnega društva invalidov upokojencev Radenci, ki je ujel 16,280 kg rib. Tretje mesto je pripadlo Pavlu Flisarju iz Društva upokojencev Murska Sobota, ki je nalovil 13,780 kg rib.

Tekmovalo je skupno 37 ljubiteljev športnega ribolova iz enajstih društev (ŠDIU Radenci ter društva upokojencev: Radenci, Gornja Radgona, Križevci pri Ljutomeru, Ljutomer, Tišina, Krog, Bakovci, Murska Sobota, Bodonci-Brezovci in Kapela), ki so skupno ulovili in vrgli nazaj v vodo nekdanje gramoznice 185 kilogramov rib. Lovili so štiri ure, med 8. in 12. uro, v žgočem dopoldanskem soncu prvega letošnjega poletnega dne.

Podžupan Občine Radenci, Janez Konrad, je zmagovalcu predal prehodni pokal Občine Radenci, a Adolf Lamut ga je tokrat prejel že drugič (prvič ga je osvojil leta 2003 !). Drugouvrščeni Jože Stranjšak je ta pokal osvojil leta 2000, a tretjeuvrščeni Pavel Flisar že dvakrat: leta 2009 in 2011. Vsi trije so iz rok predsednice Društva upokojencev Radenci, Jelke Hribar, prejeli pokale in praktične nagrade letošnjega tekmovanja, a vsi ostali tudi nagrade donatorjev. Posebej so se spomnili najstarejšega sodelujočega športnega ribiča, 84-letnega Franca Petovarja iz Turjanec, kot tudi edine ženske na tem tekmovanju, Marjete Lorber iz ŠDIU Radenci, ki je nalovila 5,760 kg rib. Ob koncu uradnega dela tekmovanja je vse nagovoril še župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je vse povabil še na ostale prireditve ob občinskem prazniku. Sledilo je družabno srečanje, kajti poleg ribičev so se srečanja pri Ribiškem domu v Hrastju Moti udeležili še drugi člani in članice DU Radenci, da proslavijo svoj »Dan upokojencev Občine Radenci«, ki ga slavijo od svoje 25-obletnice društva (v letu 2009 !) naprej.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13