Mladi Urškini plesalci postali evropski podprvaki

Plesalci so se predstavili s točko 101 Dalmatinec ter si priplesali odlično 2. mesto

Suzana Tivadar, nedelja, 15. julij 2012 ob 23:302
Mladi Urškini plesalci postali evropski podprvaki

Mladi Urškini plesalci postali evropski podprvaki

V Kopru je od četrtka, 12. julija, do nedelje, 15. julija 2012, potekalo Evropsko prvenstvo v hip hopu, electric boogiu in break dancu. Tekmovanja se je udeležilo več kot 2000 tekmovalcev iz 28 evropskih držav. Slovenske barve so zastopali tudi plesalci Plesnega kluba Urška Murska Sobota in Ljutomer.

Tako so se prve tekme za mlade tekmovalce začele že v četrtek, kjer je odlično 13. mesto dosegel Jaka Slekovec, v kategoriji hip hop - solo - otroci.

V petek so se za odlična mesta potegovali Erik Makoter v break dancu - solo - mladinci in dosegel 9. mesto, Blažka Majer v hip hopu - solo - članice in dosegla 63. mesto, ter Niki Sever in Katarina Šobok, v kategoriji hip hop - dvojice - otroci, ter dosegli 42. mesto. V soboto pa so prišle na vrsto še tekmovalne produkcije.

Urškini plesalci, ki jih je bilo kar 62 v skupini in so na Državnem prvenstvu v Radovljici v mesecu maju dosegli 2. mesto, so se predstavili s točko 101 Dalmatinec in se po prvem delu tekmovanja uvrstili v finale, nato pa svojo točko odplesali še boljše ter si priplesali odlično 2. mesto, ter tako postali evropski podprvaki.

"Ples je užitek in užitek je ples. S tem izrazimo samega sebe in to poskušam naučiti svoje plesalce," je povedala učiteljica mladih neutrudnih plesalcev, Nina Fras, ki jih je skozi celo leto, na vajah, tekmovanjih in pripravah vzpodbujala ter jim vlivala pozitivno energijo. Zelo velik izziv ji je bilo voditi tako veliko skupino in jo medsebojno usklajevati. Z doseženim je zelo zadovoljna in ponosna na vsakega izmed njih, saj so s skupnimi močmi presegli zastavljene cilje.

Plesalci pa kar dojeti niso mogli, da so dosegli tako dober rezultat in bili nase zelo ponosni, saj so dostojno zastopali Slovenijo.

In kljub temu, da so počitnice, ne mislijo počivati. Že snujejo načrte za nove izzive, za nova tekmovanja. Veliko uspeha, mladi plesalci.

V spodnjem videu si lahko ogledate del nastopa 101 Dalmatinec.



Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13