Dobrih šest milijonov evrov za 24 projektov

Na četrti razpis o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju 2010-2015, je prispelo 49 vlog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. julij 2012 ob 23:523
Denar

Denar

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je odločilo, da bo letos in prihodnje leto v pomurski regiji sofinanciralo 24 projektov, za katere bo namenilo 6,175 milijona evrov. Na četrti razpis, ki ga je ministrstvo objavilo sredi aprila, je prispelo 49 vlog.

Komisija je od prispelih vlog, šest vlog izločila kot neustrezne, šest vlagateljev po pozivu k dopolnitvi vlog ni dopolnilo, 13 vlog pa je zavrnila, ker razpisana sredstva niso zadostovala za sofinanciranje projektov. S tem je ostalo 24 projektov, ki jim bo letos namenjenih 3,925 milijona evrov sredstev, prihodnje leto pa 2,250 milijona evrov.

Za sredstva so lahko kandidirale gospodarske družbe, ki so bile na dan oddaje vloge vsaj 18 mesecev registrirane po zakonu o gospodarskih družbah in bodo investicijo izvajale na območju občin Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Ormož, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Središče ob Dravi, Sveti Jurij, Sveti Tomaž, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana ali Veržej.



Več v Gospodarstvo