Malonedeljski vinogradniki postavili klopotec v Moravskem vrhu

Po več letih bo klopotec spet smel peti svojo pesem

Branko Košti, sobota, 18. avgust 2012 ob 18:49
V Moravskem vrhu postavili klopotec

V Moravskem vrhu postavili klopotec

Številnim klopotcem, ki od praznika Marijinega vnebovzetja veselo klopotajo po prleških gričih, se je v soboto, 18. avgusta, pridružil še klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

Vodstvo društva je sklenilo, da klopotec postavijo v najbolj vinorodnem predelu KS Mala Nedelja, v Moravskem vrhu, v bližini Gostišča Žinko, na kraju, od koder bo viden in slišan širom Slovenskih goric.

Pred postavitvijo so se številni člani društva, ljubitelji vina in ostali gostje, zbrali pri Gostišču Žinko, kjer jih je ob dobri glasbi že pričakala žlahtna kapljica in mesne dobrote.

Predsednik Anton Žinko in tajnica Breda Žunič, sta podelila zahvale družinam - članom društva, ki so na široko odprli vrata svojih kleti stotniji udeležencev letošnjega pohoda Od kleti do kleti v mesecu juniju. Nato se je vesela druščina ob spremljavi harmonike s pesmijo na ustih, odpravila na mesto postavitve. Klopotec sta tudi letos dvignila in sestavila Janko Karba in Jožef Ritonja. Po opravljenem delu so se vrnili do gostišča, kjer se je odvila prava prleška veselica.


Več v Družabno