Vaja Požar in evakuacija 2012 na OŠ Mala Nedelja

Učenci so spoznali delo in opremo gasilcev, reševalcev in policistov

Branko Košti, sobota, 20. oktober 2012 ob 19:43
Požarna vaja pri Mali Nedelji

Požarna vaja pri Mali Nedelji

V okviru letošnjega meseca varstva pred požari, je bila na OŠ Mala Nedelja v petek, 19. oktobra, izvedena vaja pod nazivom "Požar in evakuacija 2012".

V vaji, ki je temeljila na predpostavki požara v kuhinji šole in nevarnosti širitve požara na celoten objekt, je bil prikazan postopek evakuacije učencev in otrok iz vrtca ter naloge zaposlenih pri evakuaciji. Gasilci sektorja Mala Nedelja (PGD Mala Nedelja, Radoslavci in Precetinci), so pomagali pri evakuaciji, gasili požar in reševali ranjeni osebi, ki so ju odnesli iz prostorov in predali v oskrbo ekipi PMP pri osnovni šoli.

Posebno doživetje za otroke je bilo po končani vaji, ko so si na delovnih točkah lahko ogledali gašenje z ročnimi gasilnimi aparati in se v gašenju z njimi tudi preizkusili.

Na delovni točki RK in reševalcev iz zdravstvenega doma Ljutomer, so učenci spoznali opremo reševalnega vozila, prikazali pa so jim tudi postopek oživljanja in pravilno uporabo defibrilatorja. Veliko je bilo zanimanje za policijsko vozilo in zaščitno opremo policistov, preizkušali pa so tudi težo neprebojnih jopičev.

Vozila in opremo so predstavili še gasilci PGD Precetinci, Mala Nedelja, Ljutomer in Radoslavci, ki so učencem omogočili gašenje s pravimi gasilskimi cevmi.


Več v Kultura in izobraževanje