Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Ta teden je otrokom ostal v lepem spominu, saj so se ob spoznavanju tudi prijetno zabavali

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2012 ob 19:161

V vrtcu Stara Cesta smo ta teden namenili spoznavanju zdrave prehrane. V sredo smo obiskali Eko kmetijo Kovačič na Stari Cesti, kjer nas je Danijel Kovačič najprej popeljal po njegovi eko kmetiji, nam pokazal njegov rastlinjak, kaj vse ima posejano v njem, sprehodili smo se po njegovem sadovnjaku ter si ogledali kako izkopati ter pripraviti luknjo za saditev sadnih dreves. Poizkusili smo tudi palačinke, pripravljene iz pirine moke ter pili naraven domač sok.

V četrtek smo si v vrtcu pripravili diaprojekcijo. Ogledali smo si posnetek o čebelah, kjer smo preko posnetka spoznali osnovne značilnosti.

V petek smo zjutraj zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz črnega kruha, masla in medu ter zeliščnega čaja. Po zajtrku nas je obiskal podžupan občine Ljutomer, Janez Vencelj, ki nam je predstavil pojem čebelarstva, nas preko fotografij poučil o čebelah ter nam prikazal pripomočke, ki jih potrebuje čebelar.

Otroci so bili zelo navdušeni, ko so si lahko tudi sami nadeli zaščitno obleko, ki jo uporabljajo čebelarji. Otroci so tudi poizkusili akacijev, kostanjev in cvetlični med ter jih med seboj primerjali.

Ta teden je otrokom ostal v lepem spominu, saj smo se ob spoznavanju tudi prijetno zabavali.


Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31