V Stročji vasi bogatejši za frizerski salon

Otvoritev frizerskega studia Patricija v Stročji vasi

Srečko Lukovnjak Kramberger, petek, 11. januar 2013 ob 19:531
Otvoritev frizerskega studia v Stročji vasi

Otvoritev frizerskega studia v Stročji vasi

V petek, 11.01.2013, me je pot vodila povsem slučajno po Murskem polju, natančneje skozi strnjeno obcestno naselje Stročja vas. Vas ima nekaj intenzivnih kmetij, ki se ukvarjajo tudi z ekološkim kmetovanjem, zasledim aktivno gasilsko društvo, imajo novo zgrajeno osnovno šolo z vrtcem, kar nekaj podjetnikov, trgovino, nekaj gostinskih lokalov, masažni salon in frizerske salone ter razna športna društva in klube. Nič posebnega boste pomislili, vas kakor druge, a vseeno izstopa.

Ustavim se v centru vasi v katerem je zbiralnica mleka, star gasilski dom in Mercatorjeva franšizna trgovina z lokalom ter zasebnimi sobami za prenočevanje. To petkovo popoldne je bilo tu nadvse živahno. V trgovini nekoliko več nakupovalcev kot običajno in gostinski lokal poln, na parkingu ni prostora za parkirati.

Ko sem vstopil me je pozitivno presenetila dobrodošlica – aperitiv in prigrizek, ki ga je bil deležen vsak obiskovalec. Bil sem radoveden in vstopil v sosednji prostor, kjer je nov frizerski salon. Imel sem srečo, da sem povsem slučajno bil med prvimi in deležen brezplačnega striženja prikupne frizerke Patricije. Vodja nakupovalnega centra v Stročji vasi Slavko Kreft mi je povedal, da zaključujejo prvo fazo razvoja ponudbe ob trgovini, lokalu in prenočiščih s frizerskim studiem za moderno stilsko preobrazbo. Imajo tudi zmogljivo "sončno" elektrarno. Med drugim je povedal, da si sama vas zasluži še dodatno ponudbo in razvoj, ki se bo izrazil v naslednji fazi razvoja samostojnega podjetništva. Kaj konkretno pa to pomeni, nismo izvedeli, vem pa, da nas vedno presenečajo. Z novimi doživetji in stilsko preoblikovano pričesko komaj pričakujem nove pridobitve v tej podeželski Stročji vasi.


Več v Gospodarstvo