Ljutomerčanke uspešne tudi v Mežici

Po treh porazih dve zaporedni zmagi ljutomerskih odbojkaric

Jože Makoter, torek, 12. februar 2013 ob 09:42
ŽOK ZM Ljutomer

ŽOK ZM Ljutomer

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so preteklo soboto gostovale v Mežici, od koder so se vrnile s polnim izkupičkom.

V 3. državni odbojkarski ligi (DOL) za odbojkarice je bilo v soboto, 09.02.2013, odigrano 18. kolo prvenstva, ko se je ekipa ŽOK ZM Ljutomer na Koroškem srečala z ekipo OK Mežica. Ljutomerčanke so se na drugo zaporedno gostovanje, potem ko so v 17. krogu premagale ekipo OK Mozirje z 3:2, na dolgo in naporno potovanje na Koroško, odpravile z željo, da OK Mežico premagajo ter se ji oddolžijo za poraz v domači dvorani v jesenskem delu tekmovanja. To jim je tokrat tudi v celoti uspelo, saj so z odlično igro vseh igralk, ki so posebej dobro servirale ter igrale v polju, ekipo OK Mežica premagale z rezultatom 3:0 (22,20,22). To je bila druga zaporedna zmaga ljutomerčank po treh porazih v drugem delu tekmovanja v 3. DOL.

V prvem setu je bila igra izenačena vse do sredine seta, ko so Ljutomerčanke povedle za nekaj točk ter to razliko zanesljivo držale proti koncu seta, ko se je poškodovala odlična blokerka Ljutomerske ekipe, Barbara Petek, ki z igro več ni mogla nadaljevati. Kljub temu so Ljutomerčanke ob borbeni igri ta set dobile z rezultatom 25: 22

Vsi, ki smo v športni dvorani v Mežici, navijali za Ljutomerčanke kjer je posebej pohvaliti skupino navijačev iz Ljutomera, ki si je prišla ogledat tekmo, smo bili pred nadaljevanjem tekme nekako v strahu, da se bo odsotnost Barbare Petek, poznala na igri ter da bo ta tekma težko dobljena. A tudi tokrat so Ljutomerčane dokazale, da v takih situacijah lahko igrajo dobro ter strnejo svoje vrste. Po res odlični igri vseh igralk, ter določenimi premiki na igralskih mestih, ko je Sara Vozlič nadomestila Barbaro Petek na blokerskem mestu, so Ljutomerčanke tudi drugi niz več čas vodile ter ga na koncu dobile z rezultatom 25:20

V tretjem setu smo lahko gledali izenačeno igro že od samega pričetka, ker so tudi domačinke zaigrale zelo borbeno v polju ter v večini elementov odbojkarske igre bile enakovredne Ljutomerčankam. Tudi ta set so v večjem delu vodile Ljutomerčanke, ki pa s tokrat težje dosegale točke, ker je sprejem Mežičank bil zelo dober, prav tako pa tudi igra v polju. V taki igri sta se obe ekipi res izjemno borili za vsako doseženo točko, kar je navduševalo številno publiko. Ker so se Ljutomerčane nekako zavedale, da bodo tekmo v primeru poraza v 3. setu težko dobile, so tudi zaradi tega ta set igrale izjemno požrtvovalno. To se je odražalo predvsem v igri v polju oz. sprejemu, ko so občasno obranile več zaporednih napadov domačink ter kasneje praviloma dosegale odločilne točke v napadu. Prav tako je bilo serviranje vseh Ljutomerčank, še najbolj pa Lašič Nuše, res odlično. S tako igro je bil tudi ta set dobljen z rezultatom 25:22.

Veselje po zmagi je bilo tokrat nekoliko zadržano ob spoznanju, da se bo poškodba blokerke ter njena odsotnost iz športnih igrišč, še kako poznala v nadaljevanju prvenstva. Kljub temu je verjeti, da bodo Ljutomerčanke to trenutno izgubo znale prebroditi ter da bo trener našel dobro zamenjavo na tem igralnem mestu. Za prikazano igro na tej tekmi si Ljutomerčanke in trener zaslužijo vso pohvalo. Ljutomerčanke se med 14 nastopajočimi ekipami z 26 točkami, nahajajo na 8 mestu prvenstvene lestvice. V naslednjem kolu v Ljutomeru gostuje ekipa iz Slovenj Gradca. 

Ljutomerčanke so nastopile v postavi: Mihorič Monika, Makoter Lara, Kovačič Tjaša, Petek Barbara, Lašič Nuša, Vozlič Sara, Kosi Valentina, Belec Saška in Murkovič Katja. Ekipo je vodil Boris Smodiš.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13