Dobrodelna prireditev za nabavo defibrilatorja v Radoslavcih uspela

Skupaj s sponzorji so zbrali okroglih 1.000 evrov s katerimi bo nabava defibrilatorja lažja

Sara Munda, nedelja, 24. marec 2013 ob 17:154
Dobrodelna prireditev v Radoslavcih

Dobrodelna prireditev v Radoslavcih

Vsaka sekunda šteje je bilo geslo dobrodelne prireditve, ki je bila prirejena ob materinskem dnevu, dne 23. marca, v prostorih PGD Radoslavci. Prireditev je pripravila Krajevna organizacija Rdeči Križ Radoslavci, z namenom, da zberejo še nekaj dodatnih sredstev za nabavo defibrilatorja, ki bo nameščen v gasilskem domu PGD Radoslavci. Pobudo za njegov nakup je dal predsednik KS Radoslavci, Janez Rudolf.

Program je potekal v 2 sklopih, prvi del je bil namenjen dobrodelnosti, drugi pa posvečen vsem mamam. Kot prva je s pesmijo nastopila družina Stajnko, zapele so tudi Sosede, Nuša Cimerman, Fantje od Male Nedelje in družina Čolnik. Mišel Sušnik in Niki Zmazek sta v vlogi Frančeka in Micike spet prišla pozdravit zbrane s svojimi hudomušnimi pogovori. Na violinčelo so zaigrale Nika, NejaLarisa na pozavno, s spletom plesov je v novih oblekah najprej zaplesala Folklorna skupina KD Anton Krempl in na koncu še Otroška folklorna skupina OŠ Mala Nedelja.

Kot gostje so se povabilu dobrosrčno odzvali podžupan občine Ljutomer, Janez Vencelj, Jasna Dunaj, Frančika Žerdin, Mirko Lebarič, predsednik KS Radoslavci, Jernej Horvatič in predsednica območnega združenja RK, Vera Bogdan, ki je pozdravila odločitev nabave defibrilatorja, demonstrirala njegovo uporabo in spregovorila o ključnih trenutkih oživljanja in pomembnosti bližine defibrilatorja. V sklopu prireditve so v KO RK Radoslavci sprejeli nove člane in podelili zahvalo PGD Radoslavci za učinkovito sodelovanje.

Prireditev je bila več kot samo uspešna, saj so skupaj s sponzorji zbrali okroglih 1.000 evrov s katerimi bo nabava defibrilatorja lažja. Člani KO RK Radoslavci so nam skupaj z nastopajočimi pričarali lep sobotni večer z mislijo na dobrodelnost in zahvalo vsem mamam.


Več v Kultura in izobraževanje