V Stročji vasi zaplesale vrtčevske folklorne skupine Prlekije

Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin občin Ljutomer, Križevci, Veržej, Razkrižje, Radenci, Gornja Radgona, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici

Nuša Novak, petek, 29. marec 2013 ob 07:56
Dere sen jas mali bija

Dere sen jas mali bija

V sredo, 27. marca, je v telovadnici OŠ Stročja vas, potekalo Srečanje vrtčevskih folklornih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci, Razkrižje, Radenci, Gornja Radgona, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici, s predselekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 9. maja 2013 v Mariboru.

Sodelovalo je 12 folklornih skupin:
  • Vrtec Križevci,
  • Vrtec Radenci Radenski mehurčki,
  • Vrtec Razkrižje,
  • Vrtec Stročja vas,
  • Vrtec Manko Golar Gornja Radgona,
  • Vrtec Veržej,
  • Folklorni krožek Ljutomer,
  • Vrtec Apače,
  • Vrtec Sv. Jurij ob Ščavnici,
  • enota Grozdek Kapela,
  • enota Negova,
  • enota Janžev vrh.
s skupno 220 sodelujočimi.

V začetku prireditve je nekaj besed najprej spregovorila Mira Rebernik Žižek, vodja JSKD Ljutomer, nato pa je besedo prepustila ravnateljici Vrtca Stročja vas, Mateji Leskovar.

Najprej so se predstavili Vrtec Radenci, enota Grozdek Kapela, katere vodji in avtorici programa sta Jasmina Fašalek Paldauf in Cvetka Marinič. Nastopili so z naslovom programa: EN KOVAČ KONJA KUJE.
Nato so se predstavili otroci Vrtca Razkrižje z naslovom programa: KAK JE LEPO KA SMO MLODI. Njihova vodja in avtorica programa je Olga Novak.
Kot tretji so nastopili otroci Vrtca Manko Golar Gornja Radgona, pod vodstvom vodje in avtorice programa Tatjane Jakopec Kager in Sabine Steyer Debeljak. Nastopili so z naslovom programa: DERE SEN JAZ MALI BIJA.
Vrtec Križevci, z vodjo in avtorico programa Jožico Zorko, so se nam predstavili z naslovom odrske postavitve: IGRAMO SE...
Za njimi so nastopili Vrtec Radenci, Radenski mehurčki, pod vodstvom vodje in avtorice programa Bojane Kalič in vodje Darje Zemljič, z naslovom NA TRATI.
Kot šesta se je predstavila Otroška FS Ljutomer, katere vodja in avtorica programa je Antonija Podnar. Nastopili so z naslovom programa: MI SE Z DRVAMI ŠPILAMO.
Na prireditvi smo lahko videli tudi Vrtec Manko Golar, enota Negova, z vodjo in avtorico programa Jasmino Paldauf. Naslov programa je bil NEKDA JE LUŠNO BLO.
Otroška folklorna skupina »Šmentana muha« Vrtca Apače, se je predstavila z naslovom programa: KRIŽ - KRAŽ, pod vodstvom vodje in avtorice programa Janje Orgolič.
Vrtec Stročja vas se nam je predstavil z naslovom programa: ZVEZDE METAT. Njihovi vodji sta Neva Karba in Matejka Robinščak. Avtorica programa pa je prav tako Neva Karba.
Deseti po vrstnem redu so se predstavili otroci Vrtca Radenci, enota Vrtec na hribčku Janžev vrh, z naslovom programa: NA PAŠI. Vodji radenske vrtčevske folklorne skupine sta Bojana Kalič in Darja Zemljič. Avtorica programa pa je prav tako Bojana Kalič.
Kot predzadnji so nastopili Vrtec Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici, pod vodstvom vodje in avtorice programa Mateje Osterc in Lidije Ropoša. Prikazali so nam program z naslovom: MATI, ALI JE KRUH ŽE PEČEN.
Za konec pa smo lahko videli še Vrtec Veržej, kateri so nastopili z naslovom programa: KEJ TI JE NAŠ MALI MUJCEK, pod vodstvom vodje in avtorice programa Alenke Belec.

Ko so zaplesale vse folklorne skupine, pa je ravnateljica Mateja Leskovar, s pomočjo Mire Rebernik Žižek ter Cilke Jakelj, podelila priznanja vsem sodelujočim skupinam, njihovim mentoricam pa majhno pozornost.

Vse vrtčevske folklorne skupine so se predstavile z različnimi stili folklornih plesov. Marsikatera od nastopajočih skupin, pa se je osredotočila že na sam naslov prireditve Dere sen jaz mali bija in tako uprizorila folklorni ples na tematiko iz življenja nekoč.

Srečanja otroških folklornih skupin se lahko udeležujejo otroške folklorne skupine vrtcev in društev (omejitev je starost otrok do 6 let) s programom, ki je nastal v tej sezoni in še ni bil predstavljen na katerem od srečanj JSKD.

Revijo si je ogledala zraven vseh obiskovalcev tudi strokovna spremljevalka, Nežka Lubej, ki bo izbrala program za REGIJSKO SREČANJE OTROŠKIH FOLKLORNIH SKUPIN, ki bo 9. maja v Mariboru.

Iskrena hvala vsem nastopajočim in njihovim vodjem in mentorjem, hvala tudi OŠ Stročja vas in Gasilskemu društvu Stročja vas, za pomoč pri organizaciji ter Občini Križevci, Ljutomer, Veržej in Razkrižje, za finančno podporo na prireditvi. Hvala tudi strokovni spremljevalki Nežki Lubej, ravnateljici Vrtca Stročja vas, Miri Rebernik Žižek, vodji JSKD Ljutomer za povezovanje programa ter Cilki Jakelj za podelitev priznanj.


Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31