Srečanje pevcev in godcev iz štirih sosednjih far

Zaigrala in zapela je tudi 86-letna Frančiška Gutman

Branko Košti, nedelja, 7. april 2013 ob 20:10
Srečanje pevcev in godcev iz štirih sosednjih far

Srečanje pevcev in godcev iz štirih sosednjih far

Jürjovške ljudske pevke so v soboto, 6. aprila, v Kocbekovi dvorani KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici, gostile pevke, pevce in godce iz štirih sosednjih far: Juršinec, Sv. Tomaža, Male Nedelje in Sv. Jurija. S tem srečanjem je bil zaključen peti krog prireditev pod naslovom "Srečanje pevcev in godcev sosednjih štirih far", katera so se pričela na pobudo Ludvika Rudolfa pri Mali Nedelje pred dvajsetimi leti in se od takrat naprej odvijala vsako leto v drugi fari.

Prireditev, katere sta se udeležila tudi župan Anton Slana in novoizvoljena predsednica ZKD občine Sv. Jurij Maja Patty, je povezovala Pomurka leta 2012 Polonca Fiala.

Po uvodnem pozdravu župana, je zapel otroško - mladinski pevski zbor "Mavrica" od Sv. Tomaža, za njimi so zapeli Fantje od Male Nedelje, Juršinske ljudske pevke, sestre Nedeljko iz Sv. Tomaža in Jürjovške ljudske pevke. Zaigrali so še mladi godci, domačina brata Gradišnik na frajtonarico in trobento in Tadej Murkovič od Male Nedelje, prav tako na frajtonarico.

Prav posebne pozornosti in navdušenja je bila s svojo frajtonarico deležna Frančiška Gutman iz Kokolajnščaka, ki je pred kratkim dopolnila 86 let. Doslej je sodelovala na skoraj vseh srečanjih, če ji je le zdravje dopuščalo. Tudi v soboto je zapela in zaigrala skupaj s hčerko Vero. Nastopajoči in obiskovalci so ji ob visokem jubileju zapeli njeno najljubšo pesem Zabučale gore, organizatorke pa so ji poklonile tudi šopek.


Več v Kultura in izobraževanje