Meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru

Upokojenci so se pomerili v različnih panogah

Nuša Novak, ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:28
Meddržavno športno tekmovanje DU

Meddržavno športno tekmovanje DU

V petek, 19. aprila, je potekalo meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru. V tem mednarodnem športnem tekmovanju so se pomerile tako ženske, kakor tudi moški in sicer v treh športnih disciplinah.

Ženske kandidatke so se pomerile v pikadu, ki je potekal v prvem nadstropju prostorov DU Ljutomer. Tekmovale so članice DU Ljutomer, Murska Sobota, Veržej, Moravske Toplice, Čakovec in Gornja Radgona.
V znanju iz šaha so se pomerili moški člani DU iz Ljutomera, Murske Sobote, Ormoža, Moravskih Toplic in Čakovca, v skupnem prostoru DU Ljutomer.
V tretji disciplini in sicer v streljanju z zračno puško, pa so se pomerili prav tako člani DU Ljutomer, Murska Sobota, Lendava, Radenci, Krog in Čakovec, v strelski dvorani v ŠIC Ljutomer.
Ekipe so sestavljali večinoma štirje člani, igrali pa so vse discipline po pravilih posamezne sekcije.

Društvo upokojencev Ljutomer sodeluje s Hrvaško na kulturnem in športnem področju že skoraj 30 let. Tudi letos so sodelovali s člani Udruge Umirovljenika Međimurske županije Čakovec. Sodelovanje z njimi je prijateljsko in pristno. Udruga Mirovljenika Međimurske županije Čakovec, pa bo člane DU Ljutomer, povabila na povratno srečanje iz vseh treh omenjenih disciplin, v Gornjo Dubravo.
Tekmovanje se je pričelo ob 9.00 uri in je trajalo nekje do 11.30 ure, nato pa je sledila podelitev priznanj in medalj, v skupnem prostoru DU Ljutomer.

Zahvala za vso organizacijo gre predvsem Branku Žnidariču, direktorju ŠIM oziroma podpredsedniku Olimpijskega komiteja RS in vodji športnih sekcij, Jožefu Štibercu.
Janko Brunčič, vodja šahovske sekcije Ljutomer, je na zaključni prireditvi meddržavnega športnega tekmovanja, ki je letos potekalo v Ljutomeru, podelil priznanja vsem zmagovalcem, pokale pa je podelil Branko Žnidarič.
Vodja strelske sekcije z zračno puško Ljutomer, Marjan Munda, je podelil vsem zmagovalcem priznanja, Jožef Štiberc pa medalje.
Vodja ženske lige v pikadu Ljutomer, Marta Lasbaher, pa je prav tako podelila priznanja ženskim kandidatkam v pikadu, Jožef Štiberc pa medalje.
Pokal za športno mednarodno sodelovanje, pa sta podelila Mirko Lebarič, predsednik Pomurske pokrajinske zveze DU Murska Sobota in predsednica DU Ljutomer, Slavica Sunčič, predsedniku Udruge Umirovljenika međimurske županije Čakovec, Franju Kravarščanu.
Za prijetno srečanje in druženje med in po tekmovanju in odlično postrežbo, pa so poskrbeli aktivni člani DU Ljutomer, Lizika, Angela in Vili.

Tudi v prihodnje si želimo čim več takih in podobnih srečanj, saj je zelo lepo kadar vidiš, da tudi starejši s športnim duhom zapolnjujejo svoj prosti čas.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13