Na Bukovniškem jezeru potekalo tekmovanje za ribiškega carja

Ribiški car je postal Janez Gyurkač

Jože Žerdin, petek, 26. april 2013 ob 22:12
Ribiška družina Lendava je v sodelovanju s Temeljno ribiško enoto Dobrovnik ob Bukovniškem jezeru pripravila tekmovanje za ribiškega carja. Na tekmovanje se je prijavilo 74 ribičev.

Tekmovalna trasa je bila razdeljena na štiri tekmovalne sektorje, v vsakem sta bila prisotna dva sodnika tehtalca. Tekmovalo se je dvakrat po dve uri. Po končanem ribolovu je komisija v sestavi Aleksander Černela, Atila Horvat in Robert Tibaut ugotovila, da so tekmovalci ujeli 15,98 kg rib, najtežja riba je bila krap, ki je tehtal 4,62 kg. Ribiški car za letošnje leto je postal tisti, ki je osvojil prvo mesto in ulovil najtežjo ribo, to je postal ribič Janez Gyurkač, ki je za nagrado prejel ribolovno karto za leto 2014. Drugo in tretje uvrščena tekmovalca pa sta prejela praktične nagrade. Drugo mesto je osvojil Vlado Žalik, tretje mesto pa Janez Rožman. V skupnem seštevku na tekmovanju na Bukovniškem jezeru je največ rib ulovil Vlado Žalik in sicer 5,39 kg.

Po tekmovanju in razglasitvi rezultatov je priznanje podelil predsednik Ribiške družine Lendava Stanko Lešnjak. Ob tej priložnosti so na prireditvi podelili tudi priznanja Ribiške družine Lendava in priznanje Ribiške zveze Slovenije, podelila sta jih Štefan Hari, član in Stanko Lešnjak, predsednik RD Lendava. Priznanja Ribiške družine Lendava sta prejela dva zaslužna člana za njun poseben doprinos in za zavzeto delo v Ribiški družni. Priznanje znak za ribiške zasluge sta prejela Boris Pivar in Štefan Tivadar. Priznanje Ribiške zveze Slovenije prve stopnje za delovanje pri razvoju sladkovodnega ribištva pa so prejeli Franc Daraboš, Atila Horvat in Ivan Zadravec. Plaketo Ribiške zveze Slovenije je prejel Anton Sep.


Več v Družabno