V Ljubljani pripravili Prleški večer

Večer je potekal v sklopu 200-letnice rojstva dr. Franca Miklošiča

Prlekija-on.net, četrtek, 2. maj 2013 ob 09:276
Olga Karba in Zoran Janković

Olga Karba in Zoran Janković

V čast 200. obletnice rojstva dr. Franca Miklošiča, jezikoslovca, pravnika in politika, sta Mestna občina Ljubljana in občina Ljutomer, v sredo, 24. aprila, pripravili Prleški večer v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani.

Gostitelja večera sta bila župan MOL, Zoran Janković in županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, med drugim pa so se jim pridružili tudi bivša ljubljanska župana Tone Kovič in Vika Potočnik, častna občana Ljutomera dr. Slavica Šikovec in Miroslav Steržaj, pomurska poslanka državnega zbora Jasmina Opec, nekdanji kmetijski minister dr. Jože Osterc, predsednik uprave Trstenjakove fundacije dr. Henrik Gjerkeš in častni predsednik te ustanove mag. Milan Lovrenčič ter številni drugi, ki so z organiziranim prevozom prišli tudi iz Ljutomera. Zbrani pa so v svoji sredi med drugim pogrešali oba prleška poslanca.

Ob tej priložnosti so pripravili kulturni program pod režisersko taktirko Mire Rebernik Žižek, na katerem so se predstavili številni prleški glasbeniki, pevci, plesalci in recitatorji, obiskovalci pa so lahko uživali ob ponudbi  prleških kulinaričnih specialitet in odličnih prleških vin.

Prleški večer si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.



Več v Družabno