S tatvinami v Križevcih so lastnike oškodovali za več tisoč evrov

Policisti Policijske postaje Ljutomer v tej zvezi prosijo za pomoč vse, ki bi kar koli vedeli o storilcih

Prlekija-on.net, sreda, 15. maj 2013 ob 08:17
Policija

Policija

Do sedaj še neznani storilci so v noči iz nedelje, 12. 5., na ponedeljek, 13. 5. 2013, v Križevcih pri Ljutomeru izvršili tatvine iz garaž ob stanovanjskih hišah. Storilci so pri tem odtujili različne predmete in sicer vrtalne stroje, vbodne električne žage, motorne žage, orodje, moška in otroška kolesa, 40 parov natikačev »CROCS« ter gorivo. S tatvinami so oškodovali lastnike za več tisoč evrov. Obstaja možnost, da so storilci uporabljali starejše vozilo na dizelski pogon, neznane znamke in barve.

Policisti Policijske postaje Ljutomer v tej zvezi prosijo za pomoč vse, ki bi kar koli vedeli o storilcih ali ki so v kritičnem času na območju Križevcev pri Ljutomeru zaznali gibanje sumljivih oseb ali vozil, da te informacije posredujejo na telefonsko številko 02 584 46 10 (PP Ljutomer), Operativno komunikacijski center PU M. Sobota (113), na anonimni telefon policije (080-1200) ali po elektronski pošti na naslov pp_ljutomer.pums@policija.si. Kakršne koli informacije lahko vpišete tudi pod komentarje tega obvestila.

Policisti PP Ljutomer opozarjajo občane, naj bodo bolj pozorni in pred tovrstnimi premoženjskimi kaznivimi dejanji ravnajo samozaščitno (zaklepanje vrat in zapiranje oken na hišah in drugih objektih). Vse, ki bi v svoji okolici opazili sumljive osebe, pozivajo, da to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. V primeru vloma ali tatvine pa opozarjajo stanovalce, naj to nemudoma prijavijo, se ničesar ne dotikajo ali premikajo. S tem lahko namreč uničijo ali poškodujejo sledi, ki bi policistom pomagale pri prijetju storilca.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34