Likovna delavnica za stanovalce DOSOR-ja

Teden vseživljenjskega učenja 2013

Filip Matko, sobota, 18. maj 2013 ob 08:16
Likovna delavnica v DOSOR-ju

Likovna delavnica v DOSOR-ju

V okviru številnih aktivnosti letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja sta hitro našla »skupni jezik« Likovno društvo Gornja Radgona in DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Tako je bila v petek, 17. maja, izvedena likovna delavnica za stanovalce tega doma.

Delovna terapevtka Andreja Čuk je poskrbela za »logistiko«, kot gostji pa sta likovno delavnico vodili Tatjana Mijatović in Dana Štrucelj. Slednja je v samem uvodu v slikanje vse udeleženke in udeležence slikanja motivirala s pravljico o travniku ter o vsem, kaj se dogaja pod njim in kaj se dogaja nad njim.

Iztočnica je bila vsem izredno zanimiva in ni bilo nobenih težav, kajti slikanja na platno z vodenimi, tempera in akrilnimi barvami so se vsi lotili v trenutku. Ob delu so ustvarjalci, nekateri med temi so v takšni obliki ustvarjali prvič v življenju, imeli številne občudovalke in občudovalce izmed stanovalk in stanovalcev doma, kakor tudi ostalih slučajnih obiskovalcev v DOSOR-ju. Večina se je lotila tematike o travniku na klasični, realistični način, a nastala so tudi abstraktna dela. Sicer pa so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja konec minulega tedna lahko pri delu opazovali 13 udeleženk in udeležencev 5. mednarodne likovne kolonije, ki je bila organizirana v DOSOR-ju, njih dela pa so na ogled v razstaviščni avli doma.

Vse slike, ki so bile ta dan naslikane dopoldne, še pred kosilom, so si lahko ustvarjalci, pa tudi drugi obiskovalci, še isto popoldne že ogledali na razstavnih panojih v predprostoru domske knjižnice, v četrtem nadstropju DOSOR-ja. Tam si je izdelke z likovne delavnice Tedna vseživljenjskega učenja 2013 moč ogledati tudi v naslednjih dneh.


Več v Kultura in izobraževanje