Kultna štajerska rock čaga Piše se leto potrdila svoj sloves

Letos je Piše se leto potekalo v spomin na Smiljana Krežeta, očeta festivala

Tomaž Jurič, sobota, 15. junij 2013 ob 15:08
Piše se leto 2013

Piše se leto 2013

Zdaj že kultna štajerska rock čaga Piše se leto, je v petek, 14. junija, doživela že svojo 21. ponovitev. Koncert, ki je v vseh teh letih postal obvezna destinacija študentov in dijakov ob koncu šolskega leta ter privabil več kot 120.000 obiskovalcev v dvajsetih letih, dokazuje, da gre za prireditev, ki ji v slovenskem merilu le s težavo najdemo ekvivalent.

Letošnji festival je imel še posebno težo, saj je potekal v spomin na njegovega očeta, nedavno preminulega Smiljana Krežeta. Smiljan Kreže, producent in organizator, je v svojih 20. letih delovanja na glasbeni sceni postavil temelje koncertnemu dogajanju v mestu.  Ne le, da je v mesto pripeljal najboljše glasbenike nekdanje Jugoslavije, pač pa je prav s predstavitvijo na dogodku številnim mladim bendom pomagal do uveljavitve na glasbeni sceni. Letošnji Piše se leto je potekal v organizaciji njegovega sina Luke.

Na letošnji izvedbi Piše se leto, so nastopili Dubioza kolektiv, Siddharta, Preporod z gosti: Zoran Predin, Magnifico, Vlado Kreslin in Pero Lovšin, Tide in I vs. I.

Kot po navadi, je tudi letos festival bil zelo dobra čaga, s kvalitetno glasbo in dobrim zvokom. Veliko dobro razpoloženih mladih in mladih po srcu je odklopilo vsakdanje skrbi in se neizmerno zabavalo. Vsi nastopajoči so naredili dobro vzdušje. V naš objektiv pa smo ujeli Siddharto in Dubiozo kolektiv.


Več v Družabno