Sestra Helga gre na počitnice

Zaključek humoristične sezone v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 19. junij 2013 ob 23:40
Poklon četverice pred publiko

Poklon četverice pred publiko

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v sezoni 2012/2013 redno delovala humoristična skupina izmed zaposlenih oziroma humoristična trojka – sestra Helga (Tatjana Geč) ter pacienta Štefka (Damjana Kraner) in Jožek (Blaž Himelrajh). Pri aprilskem nastopu, ki se je dogajal v »Pižama baru«, se jim je pridružila še natakarica Frančika (Vesna Razboršek).

Junija se je vrnila s terapij v Ormožu pacientka Štefka, ki jo je ostala trojka pričakala in pozdravila v znanem lokalu. Toda vsi so na Štefki opazili veliko spremembo, iz navadne kmečke ženice se je »prelevila« v pravo damo, ki je v pojasnilo navedla svoje novo poznanstvo z gospodom Frenkijem. Pacient Jožek je, v nasprotju s Štefko, še vedno pri svoji »ploščati prijateljici« na prsih in se je »ogrel« za natakarico Frančiko, a Štefka je vse povabila na skupni dopust v Dominikansko republiko. Vmes bodo obiskali še Španijo, zavoljo španskih muh oziroma njihovih zdravilnih učinkov pri astmatikih. Ob tem je obljubila, da bo vse stroške poravnal njen novi oboževalec Frenki.

Tako se je četvorka humoristov od stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja poslovila za dva meseca, za jesen pa so obljubili podrobno poročilo o dopustniških doživetjih.


Več v Kultura in izobraževanje