Noč z Miklošičem

Skupina ljutomerskih dijakov in dijakinj šotorila pri Miklošičevi domačiji

Jerneja Domajnko, petek, 21. junij 2013 ob 00:261
Noč z Miklošičem

Noč z Miklošičem

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer že vrsto leto pred koncem šolskega leta priredi kulturni maraton. Takrat imajo dijaki namesto pouka na voljo različne delavnice, med katerimi lahko izbirajo.

Letos so pripravili 30 raznovrstnih delavnic. Ena od njih je bila še posebej v znamenju letošnjega praznovanja 200-letnice rojstva jezikoslovca Franca Miklošiča in 50-letnice gimnazije, saj se je skupina dijakinj in dijakov odpravila peš do Miklošičeve domačije v Radomerščaku, kjer so se spoznali z življenjem in delom prleškega veljaka.

Taborjenje pri njegovi domačiji in druženje z lastnikoma domačije pa jim je znanega jezikoslovca najverjetneje še bolj približalo. Še preden se je taborjenje zaključilo, pa so že omenjali možnost, da takšen pohod in noč z Miklošičem postaneta tradicionalna na prihodnjih kulturnih maratonih. Ker pa se udeleženke in udeleženci bojijo konkurence oziroma velikega zanimanja za prijavo na naslednje taborjenje pri Miklošičevi domačiji, so v smehu poudarjali, da ne sme nihče izvedeti, kako zanimivo je bilo v resnici ...


Več v Kultura in izobraževanje