V Veržeju so se srečali zakonski jubilanti

Med njimi sta dva para, ki letos praznujeta zlato poroko, to je 50 let skupnega zakona

Jože Žerdin, ponedeljek, 24. junij 2013 ob 14:14
V župniji Veržej so skupaj s skupinami, ki delujejo znotraj župnije tudi letos v nedeljo, 23. junija, pripravili župnijsko srečanje zakonskih jubilantov, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok.

Tako se je srečanja udeležilo 16 zakonskih parov, od tega pet parov, ki praznujejo 10 let zakona, štirje pari, ki praznujejo 25 let zakona, dva para, ki sta v zakonu 30 let, trije pari, ki so poročeni 40 let in dva para, ki letos praznujeta zlato poroko, to je 50 let skupnega zakona, to sta zakonca Gal iz Bunčan in zakonca Kolbl iz Lipovec.

Najprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela pri zahvalni maši, katero je daroval domači župnik Jožef Krnc, kjer so zakonci jubilanti obnovili zakonsko zvestobo. Med mašo se je župnik zahvalil, da toliko let vztrajajo v skupnem zakonu in naj še naprej negujejo zvestobo, da naj živijo v medsebojnem spoštovanju, en drugemu pomagajo v slabem in dobrem.

Po maši so se še nekaj časa zadržali pred župnijsko cerkvijo, nato pa so odšli v župnijske prostore, kjer so za njih pripravili pogostitev in skupaj obujali spomine na prehojena zakonska pota.


Več v Družabno