Poletna razstava orhidej na platnu in v cvetličnih lončkih v Veržeju

Orhideje - na platnu in v cvetličnih lončkih

Jože Žerdin, četrtek, 27. junij 2013 ob 17:05
Razstava orhidej v Veržeju

Razstava orhidej v Veržeju

V Centru DUO v Veržeju, v prostorih Puščenjakove dvorane so v četrtek, 27. junija, odprli poletno razstavo orhidej na platnu in v cvetličnih lončkih, katero je predstavil direktor Zavoda Marianum Veržej Janez Krnc, ki je poudaril, da poleg tradicionalnih jaslic in pirhov, se vse bolj uveljavljata tudi poletna in jesenska razstava, ki postajata stalnici ponudbe Centra DUO.

Letošnji poletni razstavi zlahka damo skupni imenovalec - orhideja, je bilo poudarjeno v Veržeju. Rdeča nit letošnje poletne razstave so orhideje - takšne ali drugačne - žive in na platnu. Ocean Orchids d.o.o. iz Dobrovnika predstavlja poleg pestrega sortimenta v Sloveniji vzgojenih orhidej tudi svoje.

Na pobudo ljubiteljske slikarke Sonje Francelj, članice Turističnega društva Trnje v občini Črenšovci, se predstavlja v Veržeju, kot ljubiteljska slikarka, ki med drugim sodeluje s svojimi izdelki tudi v prodajno - razstavni galeriji Centra DUO Veržej. Ob tem so se v Veržeju na tovrstni čudoviti razstavi predstavili še lončarji in keramiki iz celotne Slovenije, ki so iz gline naredili čudovite izdelke. Tako so v tem sklopu pripravili še zanimivo razstavo, za katero so izdelali unikatne okrasne lončke za orhideje.

Ljubiteljska slikarka Sonja Francelj, članica Turističnega društva Trnje, navdih za slikanje več barvnih orhidej velikokrat išče ravno v nežnih cvetovih orhidej, ki jih uporablja tudi na svojem umetniškem platnu. Na razstavi tako predstavlja 39 slik, na katerih upodablja svoj pogled na nežne cvetove orhidej, razstavljenih pa je 25 orhidej podjetja Ocean Orchids d.o.o. iz Dobrovnika, med katerimi kraljuje Ocean Cascada, z zlatom nagrajena orhideja in 25 unikatnih cvetličnih lončkov slovenskih lončarjev in keramikov, ki so se odzvali na natečaj, ki ga je razpisal Center DUO Veržej in prav za to priložnost izdelali unikatne izdelke. Razstava bo na ogled do 31. avgusta.


Več v Kultura in izobraževanje