Na kasaških dirkah v Križevcih še zadnjič nastopil legendarni Inter

Križevske kasaške dirke so bile zadnje za uspešnega Interja, ki je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

Bianca Žitnik, nedelja, 14. julij 2013 ob 23:59
Inter je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

Inter je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

V Križevcih pri Ljutomeru so v nedeljo, 14. julija, priredili 5. tradicionalne mednarodne kasaške dirke. Obiskovalce sta najprej nagovorila predsednik KD Križevci Dušan Zorko in župan občine Križevci, mag. Branko Belec, nakar je na sporedu bilo 6 dirk, od tega so bile 4 klasične kasaške dirke.

V klasičnih kasaških dirkah so slavili:
v prvi:
  1. Chily hot I (A. Antolin)
  2. Shark (Z. Osterc)
  3. Lil Kim (D. Vajs)
v tretji:
  1. Lero B (J. Slavič)
  2. Rosso (F. Cimerman)
  3. Doriana MS (A. Kosi)
v četrti:
  1. Rambo (B. Seršen)
  2. Lucky boy (M. Moleh)
  3. Fortuna HD (D. Heric)
v peti:
  1. Ares M (D. Antolin)
  2. Prenda (J. Osterc)
  3. Perlina (M. Antolič)
Kot druga dirka je bila na sporedu t.i. kas pod sedlom, kjer so tekmovale le jahačice. Zmago je pritekel Inter z Majo Vogrinec, z Apofisom je bila druga Darja Antolin, tretje mesto je pripadlo Davosu MS z Nino Pirc, četrto mesto pa Nester photo z Alenko Pirc.

Kot zadnja - šesta dirka je bila revijalna dirka. V spopadu generacij sta tekmovala dedek Daniel Heric s Cuba Libre OZ in njegov 12-letni vnuk Rok Heric s Fortuno HD. Kot prvo zmago kariere je slavil mladi Rok.

Križevske kasaške dirke pa so bile zadnje za uspešnega Interja, ki je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov. 14-letni izvenserijec, vzrejen v hlevu priznanega prleškega rejca Mirka Šonaje, je s svojim lastnikom Dušanom Zorkom še zadnjič naredil častni krog. Organizatorji so za to temu primerno pripravili slovesno slovo od njegovega izredno uspešnega tekmovalnega obdobja.


Več v Šport