Dim iz Surovine je bil viden tudi iz naših krajev

V podjetju Surovina v Mariboru, kjer je v nedeljo zagorelo, še vedno tli

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. julij 2013 ob 17:212
V podjetju Surovina v Mariboru, kjer je v nedeljo, 21. julija, okrog 13. ure zagorelo, še vedno tli. Kriminalisti zaradi previsokih temperatur in dima, ki se še vedno sprošča, ne morejo pristopiti na pogorišče. Zaradi tega je pričetek ogleda prestavljen in se bo pričel šele, ko bo zagotovljen varen pristop oz. bo ogenj dokončno pogašen. To bo mogoče lahko šele jutri ali pa še kasneje.

Iz podjetja Gorenje Surovina so sporočili, da je požar uničil dve tretjini industrijske hale, kjer poteka zbiranje in predelava odpadkov ter sončno elektrarno, ki je bila na hali. Škodo še ocenjujejo, delo pa na dan izbruha požara v prostorih ni potekalo, tako da nihče izmed zaposlenih ni bil poškodovan.

Zagorelo je v obratu, namenjenem predelavi papirja in plastike. Gasilcem je uspelo požar omejiti okoli 16. ure, a se je ogenj znova razplamtel. S Tezna se je ves dan vil gost črn dim, dim je opazen še danes, ki pa je svetlejše barve kot v nedeljo. V nedeljo je dim bil viden tudi iz naših višje ležečih krajev.

V nedeljo je na prizorišče požara prihitelo od 180 do 200 gasilcev iz 22 različnih društev. Gasili so z okoli 40 ali 50 vozili in se pri tem soočali z nemalo težavami. Med drugim je zagorela tudi fotovoltaika, zato so le s težavo prišli do objekta, goreli so tudi odpadki, med katerimi so bili tudi odpadni hladilniki in televizorji, pri katerih se lahko v stiku z ognjem in zaradi tlaka, pojavijo eksplozije. Poleg tega se je vnel in eksplodiral plinski ventil, ki je zagorel, dva druga ventila pa je gasilcem uspelo pravočasno zapreti.

Trem gasilcem so morali zaradi vročinskega udara nuditi zdravniško pomoč.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34