Ustavil zaradi počene pnevmatike in povzročil nesrečo

Poljski državljan je zaradi počene pnevmatike vozilo ustavil na voznem pasu, čeprav bi z vožnjo lahko nadaljeval do naslednje odstavne SOS niše

Prlekija-on.net, sreda, 24. julij 2013 ob 11:203
Pomurska avtocesta

Pomurska avtocesta

V sredo, 24. julija, se je nekaj po pol osmi uri zjutraj, na avotocesti en kilometer iz predora Cenkova v smeri proti Murski Soboti, zgodila prometna nesreča, dveh tovornih vozil.

Zaradi prometne nesreče je približno tri ure bila popolnoma zaprta avtocesta A5 Maribor - Lendava, za izvozom Cerkvenjak, v smeri proti Lendavi. Obvoz je bil urejen.

Nesreča se je zgodila, ko je 30-letni poljski državljan vozil tovorno vozilo s pripetim tovornim priklopnikom, po voznem pasu desnega smernega vozišča avtoceste A5, iz smeri Maribora proti Lendavi. Izven naselja Cogetinci
je pričel z vozilom zavirati, ker mu je na notranjem, zadnjem, levem kolesu tovornega vozila, počila pnevmatika, Vozilo je ustavil na voznem pasu, ob koncu odstavne SOS niše. V tem času je za njim, po voznem pasu, pripeljal voznik tovornega vozila, 59-letni slovenski državljan in s prednjim delom vozila trčil v zadnjo levo stran ustavljenega priklopnika in se huje telesno poškodoval.

Poljski državljan je zaradi počene pnevmatike vozilo ustavil na voznem pasu, čeprav bi z vožnjo lahko nadaljeval do naslednje odstavne SOS niše, ki so med seboj oddaljene okoli 500 m. Počena notranja pnevmatika ga namreč nikakor ni ovirala med vožnjo.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta za ves promet popolnoma zaprta do 11.01 ure. Med 11.01 in 11.24 uro, ko je bil promet popolnoma sproščen, pa je promet potekal po prehitevalnem pasu.

Pri nesreči so posredovali gasilci JZZPR Maribor in PGD Gornja Radgona.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34