Na območju UE Gornja Radgona prijeti pridelovalci konoplje

V enem primeru so policisti zasegli 8, v drugem pa 14 sadik konoplje

Prlekija-on.net, četrtek, 25. julij 2013 ob 13:08
Policija

Policija

Radgonski policisti so 10. junija pri storitvi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami prijeli dva osumljenca in sicer sta slednja bila prijeta pri zalivanju in urejanju nasada.

Obema je bila odvzeta prostost v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, prav tako pa so bile v nadaljevanju opravljene hišne preiskave. Skupno je bilo zaseženo 8 sadik konoplje v velikost od 50 do 200 centimetrov. Zoper 22 in 30-letnega osumljenca, oba doma iz območja UE Gornja Radgona bo podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po I. odstavku 186. členu KZ-1.

Radgonski policisti so prav tako 17. junija skupaj s kriminalisti SKP PU Murska Sobota na območju UE Gornja Radgona v nasadu konoplje prijeli osumljenca storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Osumljencu je bila odvzeta prostost v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, prav tako pa je bila opravljena hišna preiskava. Skupno je bilo zaseženo 14 sadik konoplje v velikost od 100 do 200 centimetrov. Zoper 33-letnega osumljenca, doma z območja UE Gornja Radgona bo podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po I. odstavku 186. členu KZ-1.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34