Iz prostorov PP Ljutomer pobegnila pakistanska prebežnika

Četudi po informacijah policije tujca nista nevarna, vseeno občane naprošajo, da so pozorni na tujca temnejše polti, drobne postave, visoka okrog 165 cm, govorita pakistansko

Prlekija-on.net, četrtek, 22. avgust 2013 ob 12:184
Prebežnika sta pobegnila skozi okno in sicer tako, da sta poškodovala kovinske rešetke prostora, kjer sta bila pridržana

Prebežnika sta pobegnila skozi okno in sicer tako, da sta poškodovala kovinske rešetke prostora, kjer sta bila pridržana

Na PP Ljutomer so policisti v torek, 20. avgusta, v jutranjem času v pridržanje pripeljali dva državljana Pakistana, ki sta bila dan pred tem v večernem času prijeta pri nedovoljenem vstopu v Slovenijo. Kot sta tujca povedala, sta od leta 2010 nezakonito bivala v Grčiji, od koder sta odšla 16. julija z namenom priti v Italijo, kjer bi poiskala delo.

Pridržanje je bilo odrejeno na osnovi Zakona o nalogah in pooblastilih policije in sicer zaradi izročitve tujim varnostnim organom, kar je bilo predvideno, da se izvrši v dopoldanskih urah v sredo, 21. avgusta.

V času pridržanja so jima policisti nudili vso potrebno oskrbo in hrano kot je to opredeljeno v internih policijskih predpisih in priporočilih varuha človekovih pravic.

Med pridržanjem sta bila tujca primerno nadzirana s tehničnimi sredstvi in z neposredno kontrolo dežurnega policista, vendar sta kljub temu v nočnem času iz torka, 20. na sredo, 21. avgusta pobegnila skozi okno in sicer tako, da sta poškodovala kovinske rešetke prostora, kjer sta bila pridržana.

Takoj po ugotovljenem pobegu je bila organizirana iskalna akcija omenjenih tujcev, v katero je bilo vključenih več patrulj na območju PU Murska Sobota, o pobegu pa so bile obveščene tudi ostale policijske enote po Sloveniji.

Četudi po informacijah policije tujca nista nevarna, vseeno občane naprošajo, da so pozorni na tujca temnejše polti, drobne postave, visoka okrog 165 cm, govorita pakistansko - urdo jezik in da v primeru, če ju opazijo pokličejo policijo na številko 113.

Zoper tujca bo policija podala kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ RS.

Za razjasnitev vseh okoliščin pridržanja in pobega pa je direktor PU Murska Sobota ustanovil komisijo, ki bo svoje ugotovitve predstavila v posebnem poročilu.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34