Avgustovska torta z Markom

Praznovanje rojstnih dni v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 30. avgust 2013 ob 17:39
Uživanje rojstnodnevne torte

Uživanje rojstnodnevne torte

Tradicionalno praznovanje rojstnih dni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je za mesec avgust bilo pripravljeno zadnji četrtek v tem mesecu. Dopoldne ob 10. uri je prostor domske restavracije bil poln obiskovalk in obiskovalcev, v prvi vrsti pa so namestili tokratne slavljenke in slavljence. Bilo bi jih naj 13, a iz različnih opravičljivih vzrokov je bilo udeležencev – slavljenk in slavljencev le šest.

V imenu DOSOR-ja jih je pozdravila gospodinja Damjana Kraner, ki je predstavila tudi tokratnega gosta. Bil je to Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti, ki je v DOSOR-ju že nastopil na dveh seniorskih večerih v okviru tradicionalnega druženja »Aktivno preživljanje prostega časa – naredimo nekaj zase« (16. maja in 18. julija letos !). Mark ima sedaj počitnice, ker je dijak trgovske smeri na Ekonomski srednji šoli v Murski Soboti. Tri leta je obiskoval glasbeno šolo, kjer je igral klavir in tako dobro obvlada igranje na klaviature. Je pa samouk igranja na harmoniko in redno nastopa na različnih zabavnih prireditvah kot »one man band«. Občasno nastopa tudi s svojo glasbeno skupino »Mladi Prekmurci«.

Rojstnodnevno zabavo stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja je popestril Mark s svojim nastopom, pri petju se mu je pridružila gospodinja Damjana, a k večini pesmi so pritegnili tudi stanovalke in stanovalci, kajti bile so to znane narodno zabavne pesmi. Čestitkam s priložnostnimi darilci se je pridružila še pogostitev oziroma sladkanje z rojstnodnevno torto iz domske kuhinje. Z njo so se lahko posladkali vsi, ne samo slavljenke in slavljenci.


Več v Družabno