Nasad konoplje »zavaroval« kar z ročno bombo in nadzorno kamero

Policisti so ugotovili, da so sadike v sostorilstvu gojili, moška stara 36 in 80 let ter ženska stara 69 let

Prlekija-on.net, petek, 13. september 2013 ob 15:065
V četrtek,  5. septembra, so policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica na svojem območju našli tri nasade konoplje. Na prvem nasadu je bilo najdenih devet sadik konoplje, na drugem dvanajst in na tretjem enajst sadik te rastline. Sadike so bile visoke med 180 in 210 cm.

Nemalo so bili policisti presenečeni, ko so ugotovili, da je bil en od nasadov »zavarovan« z ročno bombo, na varovalko katere je bila zavezana vrvica in napeljana okoli nasada. Nad ročno bombo je bila na lesenem kolu s strešico, nameščena video-nadzorna kamera.

Policisti so kraj ustrezno zavarovali in na kraj poklicali strokovnjake protibombne zaščite iz Specialne enote policije, ki so ročno bombo odstranili in ugotovili, da ni bila polnjena z eksplozivom in tudi ni imela vstavljenega vžigalnika.

Policisti so ugotovili, da so sadike v sostorilstvu gojili, moška stara 36 in 80 let ter ženska stara 69 let. Pri njih so na podlagi odredb preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišne preiskave in pri tem našli in zasegli še 43 malokaliberskih nabojev in 1 lovski naboj.

Enega od njih so policisti pridržali, vse tri pa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neopravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B), prav tako pa je uveden tudi postopek pri prekrškovnem organu PP Slovenska Bistrica zaradi kršitev Zakona o orožju (Zoro-1).


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34