Srečanje ribičev iz treh sosednjih dežel na Moti

Za POKAL MURA 2013 je tekmovalo 21 ekip ribičev iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije

Branko Košti, nedelja, 22. september 2013 ob 18:081
Pokal Mura 2013

Pokal Mura 2013

Zveza ribiških družin Pomurja kot nosilec, in Ribiška družina Ljutomer kot organizator, sta v soboto, 21. septembra, pripravila srečanje ribičev iz treh sosednjih držav, ki jih združuje reka Mura in podpis listine o medsebojnem sodelovanju pod sloganom "Mura nas povezuje".

Ribiško tekmovanje "POKAL-MURA 2013", je v čudovito okolje Gezovih jam na Moti, privabilo preko šestdeset ribičev iz 21 ribiških družin, katerih tričlanske ekipe so tekmovale v lovljenju rib s plovcem. Najštevilčnejši, ribiči iz Hrvaške, so tekmovali z desetimi ekipami, šest ekip je prišlo iz Madžarske, Slovenijo je zastopalo pet ekip.

Po uvodnem pozdravu predsednika RD Ljutomer Zorana Marka in predsednika ZRD Pomurja Martina Karolija, je ribiče s pravili tekmovanja seznanil Anton Kosi in jim zaželel dober prijem.

Po triurnem ribarjenju so ulov stehtali strogi sodniki in na podlagi teže ulovljenih rib celotne ekipe, določili vrstni red ekip. Najbolje so ribe prijemale ribičem ekipe ŠRD "MURA" iz Murskega Središča, za katero so Jurinič Nenad, Lisjak Stjepan in Madžarič Zvezdan, ujeli 14.680 gramov rib, z 9.480 grami ulova je drugo mesto zasedla ekipa RD Murska Sobota v sestavi Zver Branko, Stevančec Ludvik in Zrim Franc, tretje mesto si je "prilovila" ekipa ŠRD "STARA MURA" iz Miklavca na Hrvaškem, katere ribiči Golubič Franjo, Lepen Dragutin in Tkalec Mladen, so ujeli 9.070 gramov rib. Tri prvouvrščene ekipe so bile nagrajene s pokali, zmagovalci, ŠRD "MURA" iz Murskega Središča pa so prejeli tudi prehodni pokal.

Med posamezniki je s 13.420 grami ujetih rib zmagal Jurinič Nenad, ŠRD "MURA" Mursko Središče, pred Dragutinom Lepenom, ŠRD "STARA MURA" iz Miklavca, katerega ulov je tehtal 6.220 gramov, 3.310 gramov ulovljenih rib pa je tretje mesto prineslo Francu Zrimu iz RD Murska Sobota. Vsi trije so bili za uspešen ulov nagrajeni s praktičnimi nagradami.

V imenu Občine Ljutomer je ribiče pozdravil direktor Občinske uprave Tomislav Zrinski.

Poleg tekmovalnega imajo tovrstna srečanja tudi družabni namen, saj je želja organizatorjev in ribičev samih, da se med seboj čim bolje spoznajo in povežejo, zato je sestavni del teh tekmovanj tudi veselo druženje. In takšno je bilo tudi na Moti, dokler se ribiči niso razšli, seveda z "na svidenje prihodnje leto na Hrvaškem!"


Več v Šport