Na podlagi mednarodne tiralice prijet državljan Romunije

Tujec naj bi med oktobrom 2004 in oktobrom 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencij NASA, U.S. Department of energy (DOE) in U.S. Naval (Navy) in s tem povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode

Prlekija-on.net, četrtek, 3. oktober 2013 ob 10:434
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje za Izravnalne ukrepe Murska Sobota so v sredo, 2. oktobra, v popoldanskem času na avtocesti Lendava – Murska Sobota zaustavili državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil romunskih registrskih številk. Kot sopotnika sta bila v vozilu še dva državljana Romunije.

Pri kontroli dokumentov, vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je za 29-letnim sopotnikom v vozilu razpisana mednarodna tiralica »prijetje s privedbo«, zaradi kaznivega dejanja Napad na informacijski sistem in pridobitev varovanih podatkov. Ukrep so razpisale Združene države Amerike in sicer Interpol Washington na podlagi naloga za aretacijo sodišča v Los Angelesu v Kaliforniji.

29-letniku je bila odvzeta prostost in je bil danes predan v nadaljnji postopek na Okrožno sodišče v Murski Soboti, ki bo vodilo postopek glede izročitve tujca Združenim državam Amerike.

Tujec naj bi med oktobrom 2004 in oktobrom 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencij NASA, U.S. Department of energy (DOE) in U.S. Naval (Navy) in s tem povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode, zaradi česar mu v ZDA grozi od 1 do 10 let zaporne kazni.


Več v Črna kronika