Druženje z vinsko kraljico Jernejo Jančar

Vinska kraljica Radgonsko Kapelskih goric Jerneja Jančar, je pripravila celodnevno druženje za vinske kraljice iz sosednjih vinorodnih okolišev

Marjan Dovečar, ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 09:302
Vinske kraljice

Vinske kraljice

V soboto, 5. oktobra, je aktualna vinska kraljica Radgonsko Kapelskih goric Jerneja Jančar pripravila celodnevno druženje za vinske kraljice iz sosednjih vinorodnih okolišev. Na njeno povabilo so se odzvale Špela Borko (Kogovska vinska kraljica), Monika Rebernišek (Ptujska vinska kraljica), Polona Čeh (Cerkvenjaška vinska kraljica), popoldne pa se jim je pridružila še aktualna vinska kraljica Slovenije Neža Pavlič.

Bose noge vinskih kraljic teptale Frangeževo grozdje
Bose noge vinskih kraljic teptale Frangeževo grozdje

Kraljice so se zgodaj zjutraj zbrale na kmetiji Fleisinger, od kjer so se po odličnem zajtrku odpravile naprej na ekološko kmetijo Pachamama center, kjer jih je sprejela Luz, sicer državljanka Peruja, ki jo je ljubezen pripeljala v naše kraje. Luz jim je predstavila svoje delo ter razkazala izdelke in okolje v katerem živi in dela.

Od tod naprej jih je pot vodila preko meje, v sosednjo Avstrijo, na ogled in degustacijo v privat pivovarno Bevog. Lastnik Vasja, sicer domačin iz Gornje Radgone je razkazal celotno pivovarno, nato pa svoja odlična piva predstavil še na degustaciji. Kraljice so se nato odpravile v kraj Orehovci, kjer je potekala 1. Golažijada, po poizkušnji odličnih golažev pa jih je pot vodila na zadnjo postojanko, v hišo penin Frangež.


Več v Družabno