Za uboj tasta sedem let in pol zapora

Storilec je za uboj tasta v Trnovcih, dobil sedem in polletno zaporno kazen

Prlekija-on.net, četrtek, 10. oktober 2013 ob 12:41
Ptujsko sodišče je storilca obsodilo na sedem let in pol zapora

Ptujsko sodišče je storilca obsodilo na sedem let in pol zapora

Ptujsko sodišče je 32-letnega Boštjana Breznika, ki je 5. julija letos na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih, z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta, obsodilo na sedem let in pol zapora. 55-letni tast Franc Kramberger je na kraju, zaradi povzročenih poškodb, umrl.

Uboj v Trnovcih
Uboj v Trnovcih

Kot poroča Večer, je državna tožilka Sonja Erlač na predobravnavnem naroku v sredo podrobno opisala kaznivo dejanje. Storilca je med drugim obtožila, da je svojega tasta malo po 22. uri zvečer, ko se je ta s traktorjem pripeljal domov, na dvorišču presenetil z nožem v roki. Zabodel ga je z nožem za zakol prašičev in mu s tem povzročil 15 centimetrov dolgo ureznino, zaradi česar je Kramberger izkrvavel v hipu. Breznik je s kraja dogodka sicer pobegnil, vendar so ga policisti še isti dan izsledili v bližnjem lokalu in mu odvzeli prostost.

Tožilka je upoštevala, da je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Zanj je predlagala osem let zapora, če krivdo prizna že na predobravnavnem naroku. Breznik se je s tem strinjal in dodal, da bi danes ravnal drugače, saj ga njegovo dejanje hudo bremeni.

Breznik se je v Trnovce pri Svetem Tomažu preselil pred 11 leti, odnosi v družini pa so bili ves čas kritični. Darinka Plajnšek, Breznikova zagovornica, je ob tem dejala, da je Breznik res storil eno najhujših dejanj, kar jih je, vendar ne gre prezreti okoliščin v družini, kjer so bili odnosi vsa ta leta kritični, vzrok za to pa naj bi bil prav pokojni tast. Storilec je sodnico prosil, naj mu izreče nižjo kazen, kot je predlagalo tožilstvo. Sodnica mu je nato izrekla pol leta nižjo kazen, hkrati pa mu do pravnomočnosti sodbe podaljšala pripor.


Več v Črna kronika