Ponoči na območju Lenarta ukradli štiri vozila

V nobenem primeru lastniki vozil niso ravnali samozaščitno in so storilcem olajšali delo, saj so svoja vozila pustili odklenjena, kontaktne ključe pa v vozilu

Prlekija-on.net, torek, 15. oktober 2013 ob 14:07
Policija

Policija

V noči iz ponedeljka na torek, 15. oktobra, so neznani storilci na območju Lenarta ukradli štiri vozila. V nobenem primeru lastniki vozil niso ravnali samozaščitno in so storilcem olajšali delo, saj so svoja vozila pustili odklenjena, kontaktne ključe pa v vozilu.

Okoli 2.45, sta dva neznana storilca, iz dvorišča stanovanjske hiše v Malni, odtujila osebni avtomobil, znamke Škoda Octavia, limuzina, sivo-zelene barve, reg. št. MB GN-551. Ko sta vozilo potiskala z dvorišča, ju je opazil oče lastnika vozila in jima je želel namero preprečiti, vendar sta neznana storilca vozilo s kontaktnimi ključi, ki so bili v odklenjenem vozilu, spravila v pogon in se z njim odpeljala v smeri Lenarta. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

Odtujeno vozilo so policisti ob 3.19 opazili med vožnjo, iz smeri Lenarta proti Jurovskemu dolu. Vozilu so sledili, vendar jim ga ni uspelo dohajati. Ob 3.22 so policisti naleteli na to vozilo, ki je v ostrem ovinku zapeljalo s ceste in pristalo pod cesto, vendar v vozilu ali v bližini ni bilo več nikogar. Kljub iskanju, policisti osumljencev niso našli.

Neznani storilec je okoli 3. ure, z dvorišča stanovanjske hiše v Malni, odtujil osebni avtomobil, znamke Volkswagen Caddy 1.9 TDI, bele barve, reg. št. MB AI-217. Vozilo je spravil v pogon z originalnimi ključi, ki so bili spravljeni v pepelniku, v vozilu. Materialna škoda znaša okoli 7500 evrov.

Ob 6.25, je neznani storilec na Jurovski cesti v Lenartu, odtujil osebni avtomobil, znamke Volkswagen Passat, letnik 1992, bele barve, reg. št. MB 87-57F. Tudi v tem primeru prav težkega dela tat ni imel, saj je bilo vozilo odklenjeno in ključi v kontaktni ključavnici. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

Neznan storilec je v noči do 6.15, izpod nadstreška ob stanovanjski hiši Ob Poleni v Lenartu, odtujil osebni avtomobil, znamke Renault Clio, temno sive barve, reg. št. MB HS-552. Tudi to vozilo je bilo odklenjeno in v njem originalni ključi. Materialna škoda znaša okoli 3.500 evrov.
 
Policija ob tem opozarja, da lahko za zaščito svojega premoženja največ storimo sami:
  • Ne parkiramo na neosvetljenih ulicah in parkirnih prostorih. Uporabljamo urejena parkirišča, garaže in garažne hiše.
  • Ko zapuščamo vozilo, izvlečemo ključ iz kontaktne ključavnice, zavrtimo volan, da se zaskoči volanska ključavnica, zapremo vsa okna in zaklenemo vrata vozila. Ne pozabimo na prtljažnik.
  • Vozilo zaklenemo, tudi če ga parkiramo v zaklenjeni garaži.
  • V vozilu ne puščamo dokumentov vozila (prometnega dovoljenja, zelene karte, zavarovalne police, servisne knjižice).
  • Alarmna naprava, ključavnica za volan ali menjalnik in druge varnostne naprave se splačajo le, če jih uporabljate dosledno.
  • Storilec lahko ob morebitnem vlomu v naše stanovanje ali hišo najde tudi kontaktne ključe in nam odpelje še vozilo. Zato kontaktnih ključev tudi doma ne puščamo na vidnem mestu.
  • Dogovorimo se s sosedom o medsebojni pomoči pri opazovanju oz. varovanju vozila.
Več o tatvinah in odvzemih vozil pa lahko preberete tukaj.


Več v Črna kronika