Na Meleh adventna razstava v soju lučk in svečk

Čarobno doživetje za otroke in odrasle

Jože Žerdin, petek, 13. december 2013 ob 09:44
Adventna razstava na Meleh

Adventna razstava na Meleh

Pri Vrtnarstvu Kurbus iz Melov pri Gornji Radgoni so se letos že v adventnem času odločili, da pripravijo ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih, adventno razstavo v soju lučk in svečk. Za tako razstavo so se letos odločili prvič in je na za ogled brezplačna, s to razstavo pa so hoteli obiskovalcem pričarati božično - novoletno vzdušje.

Razstavo so pripravili njihovi zaposleni v vrtnarstvu Kurbus, z njihovo avtorico razstave Simono Kurbus, ki nadaljuje družinsko tradicijo vrtnarstva Kurbus. Ta razstava je ednina tovrstna v Pomurju in imajo obiskovalci kaj videti. Razstava je razdeljena na več kotičkov, kot so božični spomini, ledena dežela, pot skozi gozd, grajska gospa, otroški kotiček, otroška fantazija in razkošje božiča.

Na razstavi je razstavljenih veliko različnih adventnih venčkov, ki so narejeni iz naravnih materialov, okraskov, božičnih zvezd, božični aranžmaji in veliko drugih okrasnih božičnih krogel za okrasitev jelke. Najbolj zanimiv kotiček te razstave je kotiček pot skozi gozd, kateri prikazuje življenje v gozdu, veliko je na ogled ježkov, veveric, rastejo tudi gobe, vse je prekrito z mahom in listjem. Na razstavi so številna božična drevesa razsvetljena v soju lučk in svečk.

Obiskovalci si lahko tudi ogledajo najrazličnejše dekoracije za olepšanje in okrasitev doma, pisarn, stanovanj. Razstava je tudi prodajna in se lahko tudi vse kupi. Organizator se je letos odločil, da bo na ogled postavil pripravljene aranžmaje po najnovejših novoletnih trendih in barvah. Letos je najbolj moderna barva kombinacija bele in petrolej modre, ki prikazuje zimo hladno, a le elegantno. Tako je lahko vsak obiskovalec te čudovite adventne razstave v soju lučk in svečk našel nekaj zase, kar je iskal. Največja zahvala gre ekipi cvetličarjev, ki so se lepo potrudili in pripravili tako bogato razstavo.


Več v Kultura in izobraževanje