V Lemerju ropala 19-letni moški in mladoletnik

Kaznivo dejanje poskusa ropa, sta izvršila 19-letni moški in mladoletnik iz UE Murska Sobota

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. december 2013 ob 13:47
Policija

Policija

V petek smo poročali, da je zamaskiran in oborožen moški oropal trgovino v Lemerju in zbežal s kraja. Policisti so osumljenca in sostorilca prijeli in jima odvzeli prostost.

Zamaskiran in oborožen moški oropal trgovino Panvita
Zamaskiran in oborožen moški oropal trgovino Panvita

Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da sta kaznivo dejanje poskusa ropa po členu 206/II KZ-1 zvezi 34. členom KZ-1 izvršila 19-letni moški in mladoletnik iz UE Murska Sobota.

V bližino kraja dejanja sta se pripeljala z osebnim avtomobilom. Mladoletnik je nato odšel na bencinski servis v Lemerju. Zamaskiran, s pištolo v roki in nožem v žepu je stopil do prodajalke in ji ukazal, naj mu izroči denar. V času ropa sta se v prodajalni nahajali še dve ženski. Prodajalka in ena ženska sta se skrili v skladiščni prostor, druga ženska pa je zbežala iz prodajalne.

Mladoletnik je nato stopil do blagajne in predala ni mogel odpreti, zato je bencinski servis zapustil. Odpravil se je do vozila v katerem ga je čakal 19-letnik. Odpeljala sta se v smeri Puževec, kjer so ju policisti zaustavili in odvzeli prostost. V vozilu sta imela pištolo, nož in maskirno kapo.

Zoper osumljena bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.


Več v Črna kronika