Božični oratorijski dan v župniji Ljutomer

Na 1. Božičnem oratorijskem dnevu se je v Mojem domu, zbralo kar 31 otrok in 17 animatorjev

Nuša Novak, sreda, 18. december 2013 ob 17:26
1. Božični oratorijski dan

1. Božični oratorijski dan

Pred nami je najlepši čas v letu, čas poln topline, čarobnosti in pričakovanj. In v tem času se ljudje na različne načine pripravljamo na prihod bližajočih se praznikov.

V soboto, 14. decembra, je župnija Ljutomer v sodelovanju z mladimi animatorji, pod vodstvom Blanke Šiško in Jerneja Lešerja, pripravila 1. Božični oratorijski dan, na katerem se je v Mojem domu, zbralo kar 31 otrok in 17 animatorjev. Dogajanje je bilo zelo pestro, predvsem pa polno smeha, zabave in dobre volje. Otroci so zjutraj najprej prisluhnili božični zgodbi, nato so se v katehezah pogovarjali kaj jim pomeni Božič in kakšno je največje božično darilo. V delavnicah so izdelovali jaslice iz volne ter okraske iz testenin. Prav tako pa so izdelovali še razne okraske za smrečico in škatlice v katere so te okraske nato pospravili. Naredili so tudi angelčke in božičke. Za odlično pripravljeno kosilo je poskrbela Marija Pušenjak s pomočnicama, katerim se organizatorji in animatorji iskreno zahvaljujejo. Po kosilu so se odpravili še po Poti v Betlehem, tako se je namreč imenovala njihova velika igra, na kateri so zbirali material za izdelavo jaslic po skupinah. Ker so se vse skupine odlično odrezale v izdelavi jaslic, so si za nagrado vsi prislužili bonbone.

Hvala staršem, da ste pripeljali svoje otroke, hvala tudi za zbrane prostovoljne prispevke, kateri bodo  namenjeni otrokom iz socialno ogroženih družin v župniji. Posebna zahvala pa gre predvsem glavnemu organizatorju – župniku Andreju Zrimu, mladim animatorjem ter članicam župnijske Karitas Ljutomer, ki so z vso svojo ljubeznijo skuhale dobrote za naše otroke.

Utrinek iz dela župnijske Karitas
Poslanstva dela Karitas ne vidimo v župnijski Karitas Ljutomer le pri delu z ljudmi v stiski, ampak tudi pri delu z mladimi. Na tem področju imamo kar nekaj idej in Bog daj, da bi jih v prihodnjih letih tudi uresničili.

Že nekaj let doslej sodelavke Karitas kuhamo ob poletnem župnijske oratoriju. To so vedno zelo lepi trenutki, polni smeha in dobre volje. Prav tako smo sodelavke že kuhale ob Frančiškovih delavnicah v organizaciji Društva katoliških pedagogov, ob festivalu Sv. Janeza Krstnika itd. Pri tem ne gre le za kuhanje, ampak je tudi stik, pogovor in sodelovanje z mladimi animatorji, ki vodijo aktivnosti in tudi z otroki.

V letošnjem adventnem času so mladi animatorji ob podpori župnije oz. župnika in dekana Zrim Andreja pripravili prvi oratorijski dan v soboto, 14.12.2013. Sodelavke Karitas smo pripravile dobro kosilo, ki smo ga zaužili skupaj. Bile smo vesele nad pozitivnim odzivom otrok in mladih. Z večino se tudi poznamo, zato ni manjkalo pogovora, smeha in tudi obujanja spominov na pretekla srečanja. Pravijo, da je sreča v srečanju. Zato se nam zdi pomembno sodelovanje različnih skupin v okviru župnije. Drug drugemu smo lahko pomembna opora in pomoč tudi v teh, neprijaznih časih.

Gospod nas vedno, posebno pa še v adventnem času vabi, da delamo dobra dela in da kot kristjani dajemo pozitivni vzgled. Če se je tudi zaradi našega sobotnega sodelovanja zasvetila kakšna iskrica več v očeh ali srcu otroka ali animatorja, je vsekakor naš namen dosežen. Rada ponovim besede Matere Terezije, da ni potrebno delati velikih dejanj, ampak male z veliko ljubezni.

Marija Pušenjak, Župnijska Karitas Ljutomer


Več v Kultura in izobraževanje