V prometni nesreči umrl 6-letni otrok

Otrok je pri tem prečkal cesto, v smeri gibanja otroka pa na semaforju ni gorela rdeča luč, ker žarnica ni delovala

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. december 2013 ob 12:52
Policija

Policija

V nedeljo, 22. decembra, ob 17.43 uri, je bil Operativno komunikacijski center na PU Maribor obveščen, da se je na Ptujski cesti, v križišču z Janševo in Špelino ulico v Mariboru, zgodila prometna nesreča, v kateri je udeležen voznik osebnega avtomobila in otrok.

Na kraj je bila napotena patrulja PPP Maribor, ki je ugotovila, da je bil v nesreči udeležen 64-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Slovenije in pešec 6-letni otrok iz Maribora. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da je bil otrok v nezavesti in zato z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Od tam pa je bila policija ob 18.45 uri obveščena, da je otrok zaradi poškodb umrl.

Z ogledom, ki ga je vodil preiskovalni sodnik je bilo ugotovljeno, da je 6-letni otrok hodil v spremstvu matere in treh drugih otrok po pločniku Ptujske ceste v Mariboru, po desni strani od Janševe proti Špelini ulici. Ko so prišli do križišča Ptujske ceste in Špeline ulice je otrok stekel proti prehodu za pešce, ki vodi čez Ptujsko cesto. Otrok je vozišče prečkal na prehodu za pešce, ko je za voznike na semaforju gorela zelena luč. V smeri gibanja otroka pa na semaforju ni gorela rdeča luč, ker žarnica ni delovala.

Otrok je med prečkanjem vozišča stekel pred osebni avtomobil, ki ga je iz smeri Ptuja proti Mariboru vozil voznik osebnega avtomobila v koloni. Zaradi tega je voznik osebnega avtomobila otroka zadel s prednjim delom vozila. Po trčenju je otroka odbilo v desno, kjer je obležal na desnem prometnem pasu, gledano v smeri vožnje voznika osebnega avtomobila.

V času nesreče je bil promet na Ptujski cesti v Mariboru gost. Ogled kraja nesreče se je udeležil tudi dežurni okrožni državni tožilec.
 
Voznik osebnega avtomobila je bil preizkušen z alkotestom, katerega rezultat je bil negativen (0,0).

V povezavi s semaforji v navedenem križišču so policisti preverjali tudi delovanje le-teh. Ugotovili so, da na semaforju v smeri gibanja otroka, ni gorela rdeča luč, ker je bila žarnica v okvari. Ostali semaforji so delovali brezhibno. O okvari policija oziroma vzdrževalci ceste do nesreče niso bili obveščeni.

Zadeva bo zaključena s poročilom na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.


Več v Črna kronika