Dejanje v Litmerku obravnavajo kot primer sumljive smrti

V stanovanjski hiši v Litmerku so na tleh v kuhinji našli mrtvo žensko, na vhodnih vratih pa je bilo razbito steklo

Prlekija-on.net, četrtek, 26. december 2013 ob 09:20
Policija dogodek še vedno preiskuje

Policija dogodek še vedno preiskuje

V sredo, 25. decembra, ob 18.40 uri je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor obveščen, da je v kraju Litmerk, občina Ormož, v stanovanjski hiši, na tleh v kuhinji mrtva ženska, na vhodnih vratih pa je razbito steklo.

Na kraj so bile napotene policijske patrulje in reševalci Zdravstvenega doma Ormož, z zdravnikom. Patrulje so blokirale območje, zbrale obvestila od občanov in o ugotovitvah obveščale OKC PU Maribor. O prijavi in prvih ugotovitvah policije je bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna Okrožna državna tožilka. Prav tako so bili z zbranimi obvestili seznanjeni kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

V nadaljevanju je bil opravljen ogled kraja dejanja, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica. Zaradi noči je bil ogled ob 1.15 uri prekinjen, kraj pa so varovali policisti. Z ogledom so preiskovalci nadaljevali naslednji dan, ko je bila opravljena tudi sodna obdukcija, ki jo je odredila preiskovalna sodnica.

Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev z ogleda ter obdukcije so bili zavarovani sledovi, ki bodo poslani v preiskavo, v Nacionalni forenzični laboratorij.

Dejanje policija obravnava kot primer sumljive smrti, ki ga bodo zaključili po tem, ko bodo prejeli rezultate preiskav iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Zaradi tega bo policija do zaključnih ugotovitev varovala kraj obravnavanega primera.

Po neuradnih podatkih naj bi šlo za 82-letno žensko.


Več v Črna kronika