Razpoke na tlakovcih Glavnega trga

Z gradbenimi deli se je na Glavnem trgu v Ljutomeru začelo konec oktobra lani, popravila pa naj bi trajala okrog 90 dni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. januar 2014 ob 18:163
Razpokani tlakovci

Razpokani tlakovci

Sanacija Glavnega trga v Ljutomeru, se je pričela lansko leto konec oktobra in se financira iz sredstev, ki so bila nakazana na podlagi unovčitve bančne garancije v višini dobrih 144 tisoč evrov.

Na Glavnem trgu bodo pričeli s popravili
Na Glavnem trgu bodo pričeli s popravili

Takrat je Občina Ljutomer uspešno zaključila vse postopke, ki so bili potrebni za popravilo poškodovanih površin na Glavnem trgu ter po javnem naročilu izbrala izvajalca. Z gradbenimi deli se je začelo konec oktobra lani, popravila pa naj bi trajala okrog 90 dni, kar je v večini odvisno tudi od vremenskih razmer. Dela so sicer vmes nekaj časa mirovala, z njimi pa so nadaljevali spet v začetku tega leta.

Ker nam je nekaj naših bralcev že v začetku novembra poslalo sporočila, da naj ne bi bil tlakovec za sanacijo trga nič boljše kvalitete, kot prejšnji, smo tudi sami preverili stanje. Po bežnem pregledu na novo tlakovane ceste smo res zasledili nekaj razpok na novem tlakovcu, kar bo verjetno pred vnovičnim odprtjem trga moralo biti odpravljeno. Prave zime še sicer ni bilo, zmrznjena voda v teh razpokah pa bi lahko povzročila, da bi te razpoke bile še veliko večje.

Spodnje fotografije razpok, so nastale že v sredini decembra, a te razpoke najdemo tudi danes tam.


Več v Gospodarstvo