Aktivnosti organizacije protestnega shoda začasno ustavljene

Predstavniki Kmetijske zadruge Ormož in družbe P&F Jeruzalem Ormož naj bi se uspeli dogovoriti o poplačilu grozdja

Prlekija-on.net, torek, 14. januar 2014 ob 12:18
Predstavniki KZO in družbe P&F naj bi se uspeli dogovoriti o poplačilu grozdja

Predstavniki KZO in družbe P&F naj bi se uspeli dogovoriti o poplačilu grozdja

Vinogradniki, ki preko Kmetijske zadruge Ormož svoje grozdje prodajajo družbi P&F Jeruzalem Ormož, so ob koncu minulega leta zagrozili tudi s protestnim shodom, v kolikor se ne bi uspeli dogovoriti o poplačilu, ki jim ga družba P&F dolguje za oddano grozdje.

Bodo prleški vinogradniki protestirali?
Bodo prleški vinogradniki protestirali?

Na sestanku so takrat vinogradniki sprejeli sklep ter na vodstvo družbe P&F naslovili zahtevo, da jim do 10. januarja poravnajo tretji obrok za grozdje letnika 2012 in do 30. januarja prvi obrok za grozdje letnika 2013. V nasprotnem primeru pa so za 15. januar napovedovali protestni shod, kjer bi omejili delo kleti v Ormožu.

Po tem so se med vodstvom kleti P&F ter predstavniki KZO in vinogradniki kooperanti pričeli intenzivni pogovori, kjer so se uspeli dogovoriti do določene mere, tako da protestnega shoda, ki je bil napovedan za 15. januar, za zdaj ne bo. V izjavi za javnost so vinogradniki med drugim zapisali, da so od podjetja P&F dobili zagotovilo o načinu in dinamiki poplačila nespornega dolga za oddano grozdje letnika 2012 in prvi obrok letnika 2013. "Glede na dana zagotovila je KZO na sestanku s predstavniki iniciativnega odbora vinogradnikov in člani vinogradniškega odbora KZO sprejela sklep, da se aktivnosti v zvezi z organizacijo protestnega shoda začasno ustavijo. V primeru neizpolnitve danih zavez se aktivnosti organizacije protestnega shoda nadaljujejo v tistem trenutku, ko katera od zavez ne bo izpolnjena," so še zapisali ter dodali, da se bodo v naslednjih dneh še pogajali o načinu in višini plačila ter nadaljnjem sodelovanju.


Več v Gospodarstvo